Apa, anya, gyerekek mérték a kristályt Abonyban, egy rakás pénzt, autókat is lefoglalt a rendőrség

Megbilincselt kezű nőt kísérnek rendőrök egy abonyi családi ház udvarán 2022. november 16-án. A Terrorelhárítási Központ speciálisan képzett műveleti egységei kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt hajtottak végre akciót egy abonyi család házában, ahol 175 gramm arany ékszert, öt okostelefont, fecskendőket, mérleget, kanalat, már kiporciózott pakkokat, és több mint 600 gramm kábítószergyanús anyagot, továbbá mintegy 8 millió forintot foglaltak le.
Megbilincselt kezű nőt kísérnek rendőrök egy abonyi családi ház udvarán 2022. november 16-án. A Terrorelhárítási Központ speciálisan képzett műveleti egységei kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt hajtottak végre akciót egy abonyi család házában, ahol 175 gramm arany ékszert, öt okostelefont, fecskendőket, mérleget, kanalat, már kiporciózott pakkokat, és több mint 600 gramm kábítószergyanús anyagot, továbbá mintegy 8 millió forintot foglaltak le. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Kábítószer-kereskedelemmel gyanúsít a rendőrség egy abonyi családot, az apa és az anya részben beismerő vallomást tett.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap azt közölte: a 43 éves férfi, 41 éves élettársa, fiaik, továbbá egy 24 éves és 22 éves férfi az apa által meghatározott feladatok alapján vettek részt a vállalkozásban. Az üzleteket a családfő bonyolította, a porciózást az anya és fiai végezték, a kilónként vásárolt kristályt 10-400 grammos adagonként adták tovább ügyfeleiknek, grammonként 2500-3000 forintért.

Bejelentett munkahelye, rendszeres legális jövedelme a család egyik tagjának sem volt, házuk udvarán ennek ellenére két, összesen 16 millió forint értékű autó parkolt, és a szerdai kutatáskor lefoglalt ékszer, illetve pénz mennyisége „sem arról árulkodott, hogy megélhetési gondjaik lettek volna” – írta a rendőrség.

Elfogásukkor lefoglaltak 175 gramm arany ékszert, öt okostelefont, fecskendőket, mérleget, kanalat, már kiporciózott pakkokat, és több mint 600 gramm kábítószergyanús anyagot, továbbá mintegy 8 millió forintot.

Rendőrségi házkutatás során előkerült kábítószergyanús anyag, kanál egy abonyi családi házban 2022. november 16-án.

Rendőrségi házkutatás során előkerült kábítószergyanús anyag, kanál egy abonyi családi házban 2022. november 16-án.Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Az apa és élettársa részben beismerő vallomást tettek, fiaik megtagadták a vallomástételt.

A nyomozáshoz egy másik ügyet is egyesítettek a ceglédi rendőrök, mivel felmerült, hogy a két eljárás érintettjei egymással is üzleteltek. Jászkarajenőről előállítottak egy férfit, aki új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével gyanúsítanak. A gyanú szerint a 46 éves férfi néhány hónapja kezdett az N-etilbufedront tartalmazó illegális szerrel kereskedni, amelynek grammját 10 ezer forintért vette, és ügyfeleinek 13-15 ezer forintért adta el.

Az öt gyanúsítottat azóta letartóztatta a bíróság.

Kapcsolódó hírek