Gazdaság

Brutális megszorítást jelentett be Varga Mihály, összeomlott a költségvetés

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Annyi a kokain Belgiumban, hogy nem férnek tőle

Annyi a kokain Belgiumban, hogy nem férnek tőle
Fotó: Pixabay

A belgiumi Antwerpen kikötőjében lefoglalt kokain mennyisége túl nagy ahhoz, hogy egyszerre megsemmisítsék, tárolása azonban biztonsági aggályokat vet fel – közölte hétvégi számában a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap.

A beszámolójában a napilap emlékeztetett: a vámhatóság 2021-ben csaknem 90 tonna kokaint foglalt le az antwerpeni kikötőben. A tavalyi rekord azonban minden valószínűség szerint idén is megdől, becslések szerint az idei kokainfogás a 100 tonnát is elérheti.

A tengeri szállítással érkezett, konténerekben felfedezett kokain rendkívüli mennyisége azonban komoly biztonsági problémát jelent a helyi hatóságoknak.

Az engedélyezett szemétégetők ugyanis nem tudják azonnal feldolgozni az összes lefoglalt kábítószert, ezért azt megsemmisítése előtt raktárakban kell tárolni.

A napilap emlékeztetett, Franky De Keyser antwerpeni ügyész néhány hete felhívta Vincent Van Quickenborne belga igazságügyi miniszter figyelmét arra, hogy a legfoglalt kábítószerkészlet akkora, hogy a bűnbandák megpróbálhatják ellopni. Bart De Wever, Antwerpen polgármestere és a belga igazságügyi miniszter egyeztetésbe kezdett a megoldás megtalálására – közölte a belga hírportál.

Jelentős mennyiségű speedet találtak egy budapesti dílernél

Váratlanul feladta magát az egyik legkeresettebb magyar bűnöző – itt bujkált mostanáig

Elfogtak egy drogkereskedő férfit és anyját, akik egy sírban rejtegették a kábítószert

Szörnyű tragédia történt Demecserben

Súlyos bejelentést tett az ukrán rendőrség

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből