Lefejelte, ököllel ütötte a rendőrt egy külföldi férfi Debrecenben

Lefejelte, ököllel ütötte a rendőrt egy külföldi férfi Debrecenben

Elrendelte egy rendőrre támadó külföldi letartóztatását a Debreceni Járásbíróság pénteken – tudatta a Központi Nyomozó Főügyészség.

A megalapozott gyanú szerint még november 4-én este egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei őrzött szálláshelyen az idegenrendészeti őrizetben lévő külföldi férfi rátámadt az esti létszámellenőrzést végző rendőrre.

A 28 éves szír állampolgárságú elkövető minden előzmény nélkül nagy erővel arcon fejelte, illetve ököllel megütötte a rendőrt, aki a támadás következtében zúzódásos sérülést szenvedett, és az egyik fogából letört egy darab.

Az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatta ki az őrizetben lévő külföldi férfit, majd indítványozta letartóztatását, mivel megalapozottan feltételezhető, hogy szabadlábon hagyása esetén elérhetetlené válna.

Sőt, az ügyészség szerint még az is megalapozottan feltételezhető az is – tették hozzá –, hogy szabadáságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el!

A férfi ellen egyébként önbíráskodás miatt a Nyírbátori Rendőrkapitányság is büntetőeljárást folytat, ezt a bűncselekményt szintén az őrzött szálláson követte el, októberben.

Kapcsolódó hírek