Órára pontosan látszik már, mikor érkezik meg a havazás pénteken

Hótoló halad a Zala megyei Újudvar és Nagybakónak közötti úton Újudvar közelében 2022. január 21-én.
Hótoló halad a Zala megyei Újudvar és Nagybakónak közötti úton Újudvar közelében 2022. január 21-én. Fotó: MTI/Varga György

Egy újabb mediterrán ciklon hoz esős időt pénteken, késő délutántól északon, északkeleten aztán már havas eső, havazás válthatja az esőt – olvasható az Időkép friss előrejelzésében.

Mint írták, késő délutántól észak-északkelet felől hideg, fagyos levegő áramlik térségünkben, ami a Bükkben, a Zempléni-hegységben, az északi-északkeleti határ mentén átfedésbe kerülhet az esővel. Ennek hatására az említett területeken késő délután, valamint este havas eső, havazás várható.

Az időjárásportál térképe szerint az északkeleti határ mentén 17-19 óra között érkezhet meg a téli csapadék, 19-22 óra körül már kiterjedtebb területen hullhat a havas eső és a hó, 22 óra után pedig a Tiszántúl legészakibb szakasza is télies köntöst ölthet.

iddokep-havazas

Forrás: Időkép

A meteorológusok úgy látják, főként a határhoz közeli tájakon, illetve a Bükk és Zempléni-hegység csúcsain fehéredhet ki a táj, vastag hótakaró kialakulása azonban nem valószínű, pár centiméternyi gyűlhet össze. A Mátrából valószínűleg már távozik a csapadék, mire a hideg légtömeg megérkezik.

Kapcsolódó hírek