Baleset

Megrázó videó került elő az Esztergom-Nyerges Rallyn történt balesetről

Baleset

Meghalt egy ember a Balatoni úton történt balesetben

Baleset

Halálos baleset történt Tiszakécskénél: fának csapódott egy pickup

A kerékpártárolás 3 módja, hogy ne legyen többé útban

HirdetésHirdetés
A kerékpártárolás 3 módja, hogy ne legyen többé útban

Ha éppen nincs használatban, akkor valahol tárolni kell a kerékpárt. Ebben a cikkben bemutatunk 3 remek ötletet arra vonatkozóan, hogy a családnak se kelljen kerülgetnie a bringát, és az se menjen tönkre az egy helyben állásban.

Ha hosszú időre vesz búcsút a cangától, akkor mindenképpen olyan megoldást kell keresni, ami óvja a felniket a rájuk nehezedő súly miatti kilyukadástól.

Fönn a falon, fönn a falon

Van egy bicikli. Vagy akár több is. A Kerékpárwebshop.eu különböző biciklis fali tárolókat kínál, amikkel maximálisan ki tudja használni a függőleges felületeket is. Ezek között van kampós, csúszásmentes bevonatú, bordázott, kihajtható vagy fix kiszerelésű termék. Nem foglalnak sok helyet, és a drótszamár súlyának a többszörösét is elbírják.

Ha vízszintesen nem kivitelezhető a tárolás, akkor sem kell lemondani a fali tárolóról. Sok termék függőlegesen rögzíti a biciklit, és ha a konzol forgatható, akkor kevésbé lóg bele a térbe. Az előnye ennek a módszernek, hogy akár több járgányt is lehet ilyenformán teleltetni. Tökéletes megoldás garázsba, pincébe vagy akár egy eklektikus otthon nappalijának a dekorációjaként.

Állványok

Az állványok több szempontból is hasznosak lehetnek. Egyszerre akár két bringát is lehet rajtuk tárolni. Karbantartáskor vagy ha javítani kell valamit a járgányon, akkor jobban kézre esik, mintha csak a talajon állna. Viszont szűkös helyeken nem lehet körbejárni, és azt is alaposan fel kell mérni, hogy a talajszinten van-e elegendő hely neki.

Ha emellett dönt, mindenképpen olyan terméket válasszon, ami elbírja a rárakott cangák súlyát. Egy esetleges boruláskor nem csak az alkatrészek sérülhetnek meg, hanem az is, amire ráesnek, vagy amit magukkal borítanak.

Tárolja a plafonon biciklijét!

Ha a belmagasság lehetővé teszi, akkor kerülhet a kerékpár a plafonra is. A fel- és lejuttatást csörlők és zsinórok segítségével lehet megoldani, ami egy átlagos testalkatú egyén számára nem okoz kihívást. Garázsban, pincében, erkélyen is megvalósítható a felszerelése, ha a plafon van elég széles, és alatta kényelmesen el lehet férni. Egy vagy akár több canga befogadására képes, modelltől függően.

Óvja a szennyeződéstől!

Akármilyen tiszta is a hely, ahol tárolni fogja a drótszamarat, a parlagon heverő időszak alatt garantáltan látványos mennyiségű por fog megtelepedni rajta. Ez nemcsak esztétikai probléma, hanem az érzékeny alkatrészek szempontjából is kedvezőtlen.

A lánc, a váltók tipikusan olyan felszereltségek, amik vonzzák a szennyeződéseket. Ideális esetben letisztítva küldjük el pihenni a gépet, majd a használatba vétel előtt alaposan átnézzük. Sokkal kevesebb tennivaló lesz a szezon elején, sőt, a felszereltségek élettartamát is növelheti, ha ponyvával letakarja a járgányt, amíg nem hajt vele. Így biztosan nem fogja nedvesség sem érni, ami idő előtti rozsdásodást okozhatna.

Ez is érdekelhet

Közleményt adtak ki a mentők és az autósport szövetség is a rallybalesetről

Meghalt Dobor Dezső sportriporter

Orbán Viktor kedvenc sportlapja kiállt a gyermekbántalmazó edzők mellett

Újabb öt évig Németh Szilárd lesz a birkózószövetség elnöke

Megveszi a Mol az Újpest FC-t, már csak NER-csapatok alkotják az NB I-et

Várkonyi Andrea után Mészáros Lőrinc is szót kért