Baleset

Súlyos baleset Tatán: terhes anyuka hajtott ki egy mentő elé, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Bulvár

Ez nem egy nyilas házmester valami történelmi film forgatási helyszínéről, hanem Sulyok Tamást fotózták le Szegeden, egy csatorna mögött bujkálva

Gazdaság

Komoly üzemanyag drágulás jön napokon belül

A gyermeked szobája mennyire egészséges?

HirdetésHirdetés
A gyermeked szobája mennyire egészséges?

Nincs az a szülő, aki ne a legeslegjobbat szeretné megadni a gyermekének, ezért aztán a szándékban soha senki sem kételkedik. Sajnos azonban rengetegszer előfordul, hogy a megfelelő információk hiányában valami mégis balul sül el. Hogy mi?

Hát persze, hogy a megfelelő minőségű építőanyag kiválasztása. Sokszor ez a szülőkben nem is tudatosul egészen addig, amíg gyermeküket allergia vagy épp asztma nem kezdi gyötörni. Nem egyedi eset, ezért ha szülő vagy, feltétlenül olvass tovább!

A „beteg ház” szindróma

Bármilyen hihetetlen is, ezt a szakkifejezést a WHO vezette be, de ha a BIOKAY vályogvakolatok természetes építőanyagaival építkezel, akkor ez a szindróma számodra ismeretlen marad.

Elég döbbenetes eredmény született egy négy hétig tartó gyerekszobateszten, ahol az utolsó hét végére kiderült, hogy egy standard építőanyagokkal készült gyerekszoba tizenötször több káros anyagot bocsát ki, mint a természetes építőanyagokból épült társa. Mindez annak köszönhető, hogy a mesterségesen előállított építőanyagok elzárják a szellőzést.

Hogy miért is olyan fontos ez? Leginkább azért, mert a gyermek ezeket a mérgező anyagokat belélegzi, és hosszú távon allergiát vagy egyéb megbetegedéseket okoz neki. A hagyományos építészeti megoldások ugyanis meggátolják a ház természetes szellőzését, és ezzel az építőanyagokból származó vegyi anyagok kipárologva a ház falain belül maradnak egészségtelen lakóklímát teremtve ezzel.

Ha szeretnéd ezt elkerülni, akkor olvass tovább!

Használj természetes építőanyagokat!

Ha házépítés előtt állsz, akkor mindenképpen javasoljuk a vályogtégla és a természetes szigetelőanyagok használatát, ám akkor sem kell kétségbe esni, ha már megépült házba költözöl, ahol mondjuk a jól megszokott, modern, a vegyipar vívmányait alkalmazó építőanyagok kerültek beépítésre.

Nem mindig van lehetőség arra, hogy teljesen az alapoktól indulj, de szerencsére még azért így is menthető a helyzet, ugyanis a természetes szigeteléssel, a vályogvakolattal vagy a színes vályogfestékkel még mindig rengeteget tudsz tenni azért, hogy a gyermekedet minél egészségesebb lakóklímával várd.

Ne csak az esztétikumra ügyelj!

Hajlamos mindenki abba a hibába esni, hogy csak a külsőségekre figyel, amikor a gyerekszoba berendezéséről van szó. Persze fontos a falak színe, a stílusos kiegészítők és a csodás fabútorok is sokat nyomnak a latba, de ha igazán gondos szülő szeretnél lenni, akkor a lehetőségekhez mérten minél több természetes építőanyagot viszel be a gyerekszobába, hogy ezzel is gondoskodj születendő gyermeked egészségéről.

Használj természetes építőanyagokat, és csökkentsd a gyerekszoba szállópor, méreganyag és elektroszmog tartalmát! Ha pedig építkezés előtt állsz, mindenképpen egyeztesd az igényeidet a tervezővel és a kivitelezővel!

Ez is érdekelhet

Pénztárcabarát fürdőtippek a hosszú hétvégére

Tisztítószer került a Szentkirályi ásványvizébe, ezt a szériát hívta vissza a gyártó

Hugyozd össze a Westendet! – polgári engedetlenségi mozgalmat hirdetünk

Betiltaná a műhúst a miniszter Magyarországon

Elindult a felszámolási eljárás Schobert Norbi cége ellen

Néhány órás újszülöttet találtak a szolnoki kórház inkubátorában