Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Füstmérgezésben halhatott meg egy ember Garán

Meghalt egy ember vasárnap egy kigyulladt sorházi lakásban a szerb határhoz közeli Garán, a tűzeset áldozata nagy valószínűséggel füstmérgezést szenvedett.

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője azt írta, vasárnap kora délután érkezett a katasztrófavédelemhez jelzés arról, hogy Bács-Kiskun megyei településen füstöl egy épület, amelyben egy magatehetetlen ember is van.

Két járművel tíz tűzoltó vonult ki a települést átszelő Kossuth Lajos utcában található sorházhoz. A tűzoltók az egyik lakásban egy korábbi tűz még parázsló nyomait és egy holttestet találtak. A lakás egyik szobájában korábban az ágy, az ágynemű és ruhák égtek. Az izzó részeket a tűzoltók eloltották.

Nem zárható ki, hogy a tüzet ágyban dohányzás okozta – tette hozzá a tűzoltó alezredes, jelezve, hogy a tűz keletkezési körülményeit tűzvizsgálati eljárás tisztázza majd.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a lakástüzek többségénél nem a tűz miatti sérülés okoz halált, hanem a felszabaduló füst füstmérgezéshez vezet, ez azonban füstérzékelővel megelőzhető.