Fidesz: Gyurcsányék a családok, a nyugdíjasok és a vállalkozások elől is elzárnák a gázt

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke.
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke. Fotó: Facebook/Gyurcsány Ferenc

„Árnyékból csodásan ötletelgetnek” Gyurcsányék, valójában meg soha semmiféle rezsitámogatást és rezsicsökkentést nem szavaztak meg, kilenc éve követelik a rezsicsökkentés eltörlését – így kommentálta a Fidesz Dávid Ferenc keddi nyilatkozatát, amelyben a DK-s azt javasolta, hogy a munkáltatók adhassanak adó- és járulékmentes rezsitámogatást az alkalmazottaiknak.

Dávid Ferenc online sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalók támogatásának összegét havi ötvenezer forintban maximálnák.

Ha egy cég otthoni munkavégzést rendel el, akkor nem lehetősége, hanem kötelessége lenne ilyen rezsitámogatást nyújtani – mondta a DK gazdasági árnyékminisztere, aki szerint kötelező home office esetén a vállalkozásoknak az otthoni munkavégzés időtartamával arányosan kell támogatniuk a munkavállalóik rezsifizetését. Dávid Ferenc a rezsitámogatás e rendszerét 2023. március 31-ig látja indokoltnak fenntartani.

„A dollárbaloldal most is teljes mellszélességgel az energiaárrobbanást okozó brüsszeli szankciók mellé állt, és a külföldi kampánypénzekért cserébe képesek lennének még elzárni az orosz gázt is a magyar családok, a nyugdíjasok, és a vállalkozások elől”

– replikázott a Fidesz a szokásos stílusában. Azt is megjegyezték, hogy a rezsicsökkentésen keresztül a kormány átlagosan havi 181 ezer forint rezsitámogatást nyújt minden családnak az átlagfogyasztás mértékéig.

Kapcsolódó hírek