Őrület: mínuszok után 26 fokkal érkezik az október vége – mutatjuk az előrejelzést

Az idei ősz leghidegebb reggelét hozhatja a péntek, az ország keleti felében akár mínusz 3-4 fokig is hűlhet a levegő – figyelmeztet az Időkép előrejelzése.

A cidri azonban nem tart sokáig: napközben egyre melegebb levegő érkezik fölénk, délnyugaton helyenként 20 fokot is mutathat a hőmérő, az Északi-középhegységben viszont 13-14 foknál nem várható melegebb. Nyugat felől fátyolfelhők érkezésére számíthatunk, esőtől viszont nem kell tartanunk a hét utolsó munkanapján.

A szombat hajnal már nem lesz fagyos, az időjárásportál szerint csak északon hűlhet 5 fok alá a levegő. A hétvége első napja felhős és szeles lesz, a Dunántúlon helyenként meg is erősödhet a légmozgás. Fázni viszont nem fogunk: az ország nagy részén 20 fok feletti értékek várhatók, délen akár 23-24 fok is lehet. Szombat délután aztán egy gyenge hidegfront hatására nyugat felől egyre többfelé várható majd eső, zápor, a legtöbb csapadék vasárnap hajnalig északkeleten hullhat.

Vasárnap derűs idő várható, az esernyőre sem lesz szükség, keleten, délkeleten számíthatunk csak némi felhőzetre. A hét utolsó napján 18-22 fok várható,

hétfőn viszont tovább melegszik az idő, helyenként 25-26 fok is lehet.

Kapcsolódó hírek