Belföld

Magyar Péter a hatvanpusztai Orbán-birtok elől üzent

Bűnügy

Kivonult a rendőrség egy óvodához, bilincsben vittek el egy apukát

Baleset

Kátyúba hajtott, meghalt egy rolleres Nyírteleken

Kovács „operatív” Zoltán már felhúzta a bevetési garbót: minden adott a méltóságteljes megemlékezéshez

Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára, az operatív törzs vezetője nyilatkozik a közmédiának az október 23-i nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs ülése után a Miniszterelnökségen 2022. október 20-án.
Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára, az operatív törzs vezetője nyilatkozik a közmédiának az október 23-i nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs ülése után a Miniszterelnökségen 2022. október 20-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Minden körülmény biztosított az október 23-i nemzeti ünnep megemlékezéseinek méltóságteljes lebonyolításához; az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján a központi események Budapesten és Zalaegerszegen lesznek – mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár csütörtökön.

Az államtitkár – aki az ünnep „biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs” vezetője – kiemelte: Orbán Viktor idén Zalaegerszegig, a Mindszenty József életét bemutató Mindszentyneum látogatóközpont új épületének átadó ünnepségéig rongyol, Budapesten nem lép fel.

Az ünnepi rendezvényeket ismertetve Kovács Zoltán elmondta, szombat délután a szokásoknak megfelelően a műegyetemi emlékműnél kezdődik a megemlékezés, ahonnan a résztvevők együtt vonulnak a műegyetemi ünnepségre. Az egyetemről 16 órakor indul a hagyományos fáklyás menet a Bem térre, ahol 17 órakor kezdődik a megemlékezés.

  • Vasárnap, október 23-án a hagyományoknak megfelelően reggel a Parlament előtti Kossuth Lajos téren kezdődnek a programok a zászlófelvonással.
  • Az Országházban 10 és 16 óra között idén is meg lehet tekinteni a Szent Koronát.
  • Orbán Viktor fél 11-kor tarja ünnepi beszédét a zalaegerszegi Mindszentyneum átadásán.
  • Szombaton és vasárnap is fényfestéssel díszítik a Külügyminisztérium, a Budapesti Műszaki Egyetem és a Terror Háza épületét.

Kovács Zoltán kérdésre hozzátette: országosan több mint 400 rendezvényről van tudomása az operatív törzsnek, ezek közül „csak néhány lesz politikai demonstráció”, nyugtatott meg a fideszes.

Ez is érdekelhet: Lemondott Liz Truss brit miniszterelnök

Kapcsolódó hírek

Újabb nagy segítség a magyar családoknak: indul a Nemzeti Sportrádió

Érkezik az eső, mutatjuk, mire kell számítani a folytatásban

Kiderült, mennyi volt Ferenc pápa látogatásának teljes költsége

Kovács Zoltán: Nyugat-Európában nem független a sajtó

Kovács Zoltán megfenyegette Brüsszelt

Agyrém: 13 milliárd forint közpénzből mehet az idei augusztus 20-i rongyrázás

Orbán október 23-ai beszéde: most nem a tankok gurulnak be keletről, hanem a dollárok nyugatról

Kiderült, ki áll majd Szentkirályi Alexandra helyén a Kormányinfón

Orbán Viktor idén sem mond beszédet Budapesten október 23-án

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!