Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Kovács „operatív” Zoltán már felhúzta a bevetési garbót: minden adott a méltóságteljes megemlékezéshez

Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára, az operatív törzs vezetője nyilatkozik a közmédiának az október 23-i nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs ülése után a Miniszterelnökségen 2022. október 20-án.
Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára, az operatív törzs vezetője nyilatkozik a közmédiának az október 23-i nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs ülése után a Miniszterelnökségen 2022. október 20-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Minden körülmény biztosított az október 23-i nemzeti ünnep megemlékezéseinek méltóságteljes lebonyolításához; az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján a központi események Budapesten és Zalaegerszegen lesznek – mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár csütörtökön.

Az államtitkár – aki az ünnep „biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs” vezetője – kiemelte: Orbán Viktor idén Zalaegerszegig, a Mindszenty József életét bemutató Mindszentyneum látogatóközpont új épületének átadó ünnepségéig rongyol, Budapesten nem lép fel.

Az ünnepi rendezvényeket ismertetve Kovács Zoltán elmondta, szombat délután a szokásoknak megfelelően a műegyetemi emlékműnél kezdődik a megemlékezés, ahonnan a résztvevők együtt vonulnak a műegyetemi ünnepségre. Az egyetemről 16 órakor indul a hagyományos fáklyás menet a Bem térre, ahol 17 órakor kezdődik a megemlékezés.

  • Vasárnap, október 23-án a hagyományoknak megfelelően reggel a Parlament előtti Kossuth Lajos téren kezdődnek a programok a zászlófelvonással.
  • Az Országházban 10 és 16 óra között idén is meg lehet tekinteni a Szent Koronát.
  • Orbán Viktor fél 11-kor tarja ünnepi beszédét a zalaegerszegi Mindszentyneum átadásán.
  • Szombaton és vasárnap is fényfestéssel díszítik a Külügyminisztérium, a Budapesti Műszaki Egyetem és a Terror Háza épületét.

Kovács Zoltán kérdésre hozzátette: országosan több mint 400 rendezvényről van tudomása az operatív törzsnek, ezek közül „csak néhány lesz politikai demonstráció”, nyugtatott meg a fideszes.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten