Baleset

Megrázó videó került elő az Esztergom-Nyerges Rallyn történt balesetről

Gazdaság

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter

Külföld

Rákkal kezelik Katalin walesi hercegnét

Menczer Tamás bejelentette, hogy minden család tud majd fűteni télen

Ilyen az, ha előre megyünk, nem hátra.

RövidenRöviden
Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. október 4-én.
Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. október 4-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Magyarország energiaellátása biztosított, teljes mértékben felkészült a télre

– jelentette ki Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára kedden a Pest megyei Újhartyánon.

Az államtitkár, aki ezúttal egy gyártóüzem avatásán parádézott, elmondta: a Török Áramlat gázvezetéken keresztül az orosz gáz folyamatosan, minden gond nélkül érkezik Magyarországra, ez ma már az egyetlen olyan vezeték, amely teljes kapacitáson működik. Ennek is köszönhetően a magyar gáztározók telítettsége fogyasztásarányosan ötven százalékos.

„Minden család tud majd fűteni a tél során. A gazdasági, illetve ipari szereplők számára szintén biztosított lesz az energia a téli hónapokban is, munkahelyek emiatt nem kerülnek veszélybe”

– magyarázta Menczer, azt már nem részletezve, hogy az „energia levés” csak egy szelete a megoldásnak, a fő kérdés, hogy milyen áron.

A DK eközben azonnali gázárcsökkentésre szólította fel a kormányt. Varju László, a párt alelnöke szerint a kifejezetten enyhe ősz és az európai tározók telítettsége mostanra leszorította az „Oroszország által felvert” gázárakat, aminek meg kellene jelennie a lakossági gázárakban is.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Két év alatt 564 milliárd forint kár érhette Magyarországot, amiért az oroszoktól vesszük a gázt

Újabb zajos siker Magyarországon, most jelentette be a minisztérium: akkor is fűthetünk majd, ha fagy!

Menczer Tamás: aggódom a svéd demokráciáért!

Mi történt? Bencsik Andrásék durván beleszálltak az ajnározott Petőfi-filmbe: „minden vonatkozásban rossz lett”

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Megszólalt Magyar Péter: nem hátrál, aljas eszköz