Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Orbán ma is birkózószőnyegen ébredt, nagy bejelentést tett

Orbán ma is birkózószőnyegen ébredt, nagy bejelentést tett
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Orbán Viktor Facebook-oldalán vasárnap reggel sem marad el a háborús hergelés: „Visszaadjuk a Magyar Honvédség megbecsülését, önbecsülését, szervezettségét és tettrekészségét” – tudatta a miniszterelnök, bármit is jelentsenek ezek a megfoghatatlan, számon kérhetetlen lózungok.

Orbán, aki a választási kampányban még azzal riogatta a szavazókat, hogy Márki-Zay Péter háborúba vinné a magyarokat, most már szintén úgy látja, hogy „szükségünk van hazájukat szolgálni akaró katonákra”:

Szükségünk van hazájukat szolgálni akaró katonákra. Ezért visszaadjuk a Magyar Honvédség megbecsülését, önbecsülését, szervezettségét és tettrekészségét.

Posted by Orbán Viktor on Saturday, October 15, 2022

Több kommentelő ugyanakkor megjegyezte, hogy a pedagógusokról, egészségügyi dolgozókról nem ír ilyen magasztos nekibuzdulásokat, volt, aki át is alakította az aktuális megmondást:

„Szükségünk van hazájukat szolgálni akaró egészségügyi dolgozókra és tanárokra. Ezért visszaadjuk az egészségügy és oktatásügy megbecsülését, önbecsülését, szervezettségét és tettrekészségét.”

Ismert, szombaton az önkéntes katonai szolgálatot vállalók eskütétele alkalmából tartott ünnepségen Orbán Viktor arról magyarázott, hogy elrettentő erejű hadsereg kell, és hogy ideje feléleszteni magunkban a katonaszellemet.