Tizennégy kiló kábítószert foglaltak le egy 24 éves férfi lakásain a győri rendőrök 

Részlet a rendőrség videójából.
Részlet a rendőrség videójából.

Három helyszínen tizennégy kilónyi kábítószert foglaltak le a rendőrök, Győrben és Győrújbaráton – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton.

Azt írták: a rendőrök pénteken egy 24 éves győrújbaráti férfi lakóhelyén 98 tő kifejlett indiai kendert, műanyag vödrökben tárolva nagy mennyiségű, zöld színű kábítószergyanús növényi anyagmaradványt, zacskókba csomagolva kábítószergyanús rózsaszínű tablettákat, valamint a hűtőszekrényben nagyobb mennyiségben kábítószergyanús fehér port találtak. Hozzátették, hogy

a növények fejlődését a gyanúsított professzionális eszközökkel, infralámpákkal, öntöző- és levegőztető rendszerrel biztosította.

A férfi másik, győri címén zacskókba csomagolva nagy mennyiségben szintén kábítószergyanús fehér port, rózsaszín tablettákat és zöld anyagmaradványt foglaltak le a rendőrök, továbbá itt is professzionális, a kannabiszültetvény üzemeltetéséhez szükséges eszközöket, gépeket találtak.

A 24 éves férfit jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.

Bűntársánál is kábítószergyanús fehér port és zöld anyagmaradványt foglaltak le. A 39 éves győri férfi elmenekült az intézkedés elől, a rendőrök elfogatóparancsot adtak ki ellene, a lakásban tartózkodó barátnőjét pedig kábítószer birtoklása miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Kapcsolódó hírek