Fidesz: Budapest szlömösödik

Tetten ért szemét Budapesten.
Tetten ért szemét Budapesten. Fotó: Facebook/Fidesz Budapest

Budapest három éve folyamatosan lejtmenetben van: káosz van a közlekedésben, a főváros egyre szemetesebb és szlömösödik

– reagált a Fidesz budapesti szervezete Karácsony Gergely főpolgármester szombati értékelőjére.

A fővárosi orbánisták azt írták: Karácsony Gergely elmúlt hároméves teljesítménye megmutatta, mire képes a baloldal, amikor felelősséget kell vállalnia egy város vezetéséért!

Az előző ciklusban, Tarlós István városvezetése alatt indult beruházásokat (Lánchíd, a Blaha Lujza tér, Széna tér) „a mai napig nem voltak képesek befejezni” – méltatlankodtak. Budapest fejlesztéséhez felelős és hozzáértő vezetőkre lenne szükség, megértjük Karácsony Gergelyt és szövetségeseit, hogy elbizonytalanodtak az újraindulásban – közölte a Fidesz.

Karácsony büszke

Karácsony előzőleg arról beszélt, büszke a megválasztása óta eltelt három év eredményeire, mert a 323 intézkedés mindegyike arról szólt, hogy Budapest szabad és zöldebb város legyen.

Az elmúlt 3 évben minden döntésünk arról szólt, hogy Budapest szabadabb és zöldebb város legyen. 🌳Nem volt könnyű…

Posted by Karácsony Gergely on Saturday, October 15, 2022

A politikus azt is mondta, a magyar GDP 40 százalékát termeli meg a főváros, de „az itt termelt adóforintok” 2-3 százaléka marad csak a fővárosi költségvetésben, és ehhez jött még a kormányzati „sarcpolitika”. Hozzátette: 2022 végéig különböző kormányzati döntések 164 milliárd forintot „vettek ki a főváros zsebéből”, amiből hétszer fel lehetne újítani a Lánchidat. Emellett a gazdasági válsággal, a koronavírus-járvánnyal és az energiakrízissel is szembe kellett néznie a városvezetésnek.

Kapcsolódó hírek