Nyerges vontató és vonat ütközött össze Ikladon – brutális fotók

Személyvonattal ütközött, összeroncsolódott nyerges vontató a Pest megyei Ikladon 2022. október 14-én.
Személyvonattal ütközött, összeroncsolódott nyerges vontató a Pest megyei Ikladon 2022. október 14-én. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Nyerges vontató és személyvonat ütközött egymásnak a Pest megyei Ikladon péntek reggel, a balesethez két mentőhelikopter is érkezett.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közlése szerint a balesethez az aszódi hivatásos tűzoltók vonultak ki. A fővárosi és a gödöllői hivatásos egységek, valamint két mentőhelikopter is érkezik a helyszínre.

Személyvonattal ütközött, összeroncsolódott nyerges vontató a Pest megyei Ikladon 2022. október 14-én.

Személyvonattal ütközött, összeroncsolódott nyerges vontató a Pest megyei Ikladon 2022. október 14-én.Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A rendőrség a balesettel kapcsolatban péntek délelőtt azt közölte: „nagy valószínűséggel” figyelmetlenül hajtott a sínekre járművével az a 41 éves vácegresi férfi, aki a 2108-as úton, egy jelzőberendezés nélküli vasúti átjáróban teherautójával összeütközött a Balassagyarmat felől érkező motorvonattal.

A teherautó sofőrje nem sérült meg, a vonat vezetőjét, valamint a szerelvény több utasát a mentők kórházba vitték. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit – írták.

A Mávinform azt közölte, hogy a baleset miatt Aszód és Galgamácsa között pótlóbuszok viszik az utasokat, az Aszód-Balassagyarmat-Ipolytarnóc vonalon késésekre kell számítani.

❗🚌 Frissítés: A Balassagyarmatról Aszódra tartó reggeli S780-as személyvonattal (33517) ütközött egy teherautó…

Posted by MÁVINFORM on Friday, October 14, 2022

Kapcsolódó hírek