Belföld

Rendesen betojhattak: Orbán Viktor is beszédet mond a Békemeneten

Bűnügy

Meggyilkoltak egy házaspárt Újpesten, őrizetbe vették a fiukat

Bűnügy

Rétközberencsi gyilkosság: rettenetes részletek derültek ki a 17 éves Tamás haláláról, megszólalt a család

Orbán: primitív és katasztrofális Brüsszel szankciós politikája

Orbán Viktor érkezik az Európai Unió állam- és kormányfőinek informális találkozójára Prágában 2022. október 7-én.
Orbán Viktor érkezik az Európai Unió állam- és kormányfőinek informális találkozójára Prágában 2022. október 7-én. Fotó: MTI/Fischer Zoltán

Kivitelezésében primitív, hatásában katasztrofális Brüsszel Oroszországgal szembeni szankciós politikája

– magyarázta Orbán Viktor kedden Berlinben egy pódiumbeszélgetésen, amelyet a Cicero című politikai magazin főszerkesztőjével és a Berliner Zeitung című lap kiadóvállalatának tulajdonosával folytatott.

A kormányfő Alexander Marquierrel és Holger Friedrichhel beszélgetve hangsúlyozta, hogy ha megfelelően alakították volna a szankciókat, akkor állítása szerint nem lenne az „egekben” az energia ára, és nem fenyegetné az európai gazdaságokat az, hogy „tönkre mennek”.

Mint mondta, szankciót csak „intelligensen” szabad kivetni. Ezzel szemben az EU Oroszországgal szembeni politikája azt mutatja, hogy „egy törpe szankcióz egy óriást”, és ebbe „a törpe belehal”.

Aláhúzta, hogy újra kell gondolni a szankciók politikáját, és olyan energiaellátási rendszert kell kialakítani, amelyben az EU nem csupán „gazdát cserél”, vagyis az orosz függőséget lecseréli az amerikaira – amely ugyan politikailag „kényelmes, de nem jó” –, hanem függetlenségre tesz szert.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!