Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

„Idegesítette, hogy az állat férges”: agyonverte a kutyáját egy férfi Hajdú-Biharban, börtönbüntetést kapott érte

„Idegesítette, hogy az állat férges”: agyonverte a kutyáját egy férfi Hajdú-Biharban, börtönbüntetést kapott érte

Állatkínzás bűntette miatt egy év két hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a Berettyóújfalui Járásbíróság nem jogerősen azt a férfit, aki agyonverte a kutyáját egy hajdú-bihari településen.

A Debreceni Törvényszék keddi közlése szerint a vádlott még 2021. november 21-én délután otthonában, a családja által tartott körülbelül két és fél hónapos keverék kutyát kézzel fejen csapta majd kidobta az udvarra. A férfi ezután az állatot indokolatlanul tovább bántalmazta és nagy erővel hasba is rúgta. A kutya hátsó két lábát ezután a vádlott megfogta, majd felemelte az ebet és a betonjárdához vágta.

A vádlott cselekménye miatt a négylábú olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a bántalmazást követően egy óra múlva elpusztult. Az eljárás során megállapították, hogy a férfi az állatnak az átlagosat lényegesen meghaladó, különös szenvedést okozott.

A vádlott a bírósági tárgyaláson elismerte a tettét, elmondása szerint azért rúgta agyon a kutyát, mert idegesítette, hogy az állat férges, bejárt a házba és odament a gyerekhez.

Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, a vádlott enyhítésért fellebbezett. Az ügy a Debreceni Törvényszéken folytatódik.