Megszólalt a rendőrség: életveszélyes sérülést szenvedett a Hunfalvyban megkéselt 18 éves diák

Részleteket közölt a BRFK a reggeli iskolai késelés kapcsán.

Megszólalt a rendőrség: életveszélyes sérülést szenvedett a Hunfalvyban megkéselt 18 éves diák

Életveszélyes sérülést szenvedett az a 18 éves fővárosi középiskolás, akit egy késsel többször nyaktájékon szúrt egy osztálytársa hétfő délelőtt egy I. kerületi technikumban. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője erről sajtótájékoztatón beszélt.

Csécsi Soma elmondta, a támadót a helyszínen elfogták, őrizetbe vették és emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt indítottak ellene eljárást. A gyanúsított megtagadta a vallomást.

A szóvivő ismertette: a rendőrségre nem sokkal fél 9 előtt érkezett bejelentés a bűntényről. A támadót, aki szintén tanuló, a helyszínen elfogták, a rendőrök kihallgattak továbbá 13 tanút, köztük több tanulót.

A nyomozók átkutatták a támadó táskáját, amelyben kalapácsot és ollót is találtak

– mondta Csécsi Soma.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a sérültet a mentők kórházba vitték.

Nem látták előzményét

A Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum hétfő délután megerősítette, hogy az eset a BGSZC Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumban történt. Azt írták: az esetnek semmilyen előzménye nem volt.

A közleményükben – a későbbi rendőrségi bejelentéssel ellentétben – még az szerepelt, hogy „a sértett tanulónak 8 napon belül gyógyuló sérülései vannak”.

Kitértek arra, az eset után az intézmény igazgatója a tantestületet és a diákokat is iskolagyűlés keretében tájékoztatta a történtekről. A tanulók számára szükség esetén iskolapszichológus is rendelkezésre áll – tudatta az iskola.

Kapcsolódó hírek