Több tanár fizetését csökkentette az I. kerületi Klik, meglepő indokot találtak hozzá

Azonnali hatállyal csökkentette a Közép-Budai Tankerületi Központ az I. Kerületi Batthyány Lajos Általános Iskola öt felsős osztályfőnökének fizetését – írja a Telex. Az oktatásügyi vízfej azzal indokolta a pénzmegvonást, hogy kisebbek lettek az osztálylétszámok, így az osztályfőnököknek „kevesebb lett a dolga”.

A cikk megjegyzi, köznevelési törvény lehetővé teszi a fenntartónak az osztályfőnöki pótlék 10-30 százalék közötti szabad változtatását, azonban eddig sehol sem volt rá példa, hogy a 20 fős alap osztálylétszám-keretet egyik napról a másikra 15 fősre módosítsa a tankerület.

Az érintett tanárok elfogadhatatlannak és felháborítónak tartják a lépést, mivel egy-kettővel kevesebb gyerek esetén még nem csökkennek az adminisztrációs terhek, ahogy a felelősség sem.

A szülők petíciót indítottak az eset miatt, össze is gyűlt több mint 120 szignó. Ezeket szeptember 30-án elvitték a Közép-Budai Tankerületi Központ székhelyére, amit a tankerület igazgatója helyett annak egy beosztottja vett át.

A szülők október 5-ig adtak időt arra, hogy vonják vissza a fizetéscsökkentést, ellenkező esetben a sajtóhoz fordulnak. Ez a határidő ma letelt, ám a Kliktől mindössze arra futotta, hogy közölték: 15 nap múlva reagálnak, addig is a beküldő „nyomtatásban vigye be a kérelmét a Klikhez, hogy a választ írásban vagy emailben kéri majd”.

Kapcsolódó hírek