Eszméletlenre vert egy hároméves gyermeket, most emeltek vádat ellene

A részeges férfire egy bevásárlás idejére bízta rá a gyereket a párja.

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy huszonnyolc éves férfi ellen, aki tavaly júniusban eszméletlenre vert egy hároméves gyermeket. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség közlése szerint a férfinek könnyű testi sértés bűntette és zaklatás vétsége miatt kell felelnie.

A vádirat szerint a férfi tavaly márciusban ismerkedett meg egy négygyermekes anyával, akivel a hétvégéket sajóbábonyi családi házában töltötte. A közlemény szerint a férfire egy bevásárlás idejére bízta rá a gyereket a párja.

Az ittas állapotban lévő támadó azonban minden ok nélkül bántalmazta a gyermeket, aki eszméletlen állapotban feküdt az udvaron anyja visszaérkezésekor.

Hazaérkezésekor a nő felelősségre vonta a vádlottat, aki egy nagyméretű konyhakéssel ordítozva fenyegette meg életveszélyesen az anyát és gyermekeit. Az édesanyának gyermekeivel együtt sikerült elmenekülnie a házból, majd rendőri segítséget kért, és értesítették a mentőszolgálatot.

Az ügyészség a büntetett előéletű – más ügyben letartóztatásban lévő – vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől való eltiltást indítványozott – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó hírek