Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Gazdaság

Brutális megszorítást jelentett be Varga Mihály, összeomlott a költségvetés

Megsérült a gát Verespatakon, elrendelték a kilakoltatást

Sérülést észleltek egy halastó gátján az erdélyi Verespatakon, és mivel egyelőre nem sikerült leereszteni a vizet, vasárnapra virradó éjszaka elrendelték a veszélyeztetett térség kilakoltatását.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint 268 lakost szólítottak fel, hogy hagyja el otthonát, számukra Abrudbánya és Topánfalva sportcsarnokaiban és kollégiumaiban ajánlottak fel ideiglenes szállást, többségük azonban saját felelősségére megtagadta a kiköltözést. Hetvenen a környező településeken élő rokonokhoz mentek, mindössze 14-en vették igénybe a hatóságok által rendelkezésre bocsátott szükségszállást.

A riasztást Verespatak polgármestere adta le a 112-es segélyhívón, jelezve, hogy sérülést észleltek a település felett több mint száz éve kialakított négyhektáros Taul Mare mesterséges halastó gátján. Az Alba24 helyi hírportálon közölt információk szerint

egy köralakú, vélhetően az esővíz által kimosott üreg keletkezett a gáton, amely mintegy tíz méterre található a tó vizének felszínétől.

Mivel az utóbbi három-négy évtizedben karbantartás nélkül maradt halastó fenekén található vízleeresztő csatorna eltömődött, és nem sikerült a vízszintet csökkenteni, félő volt, hogy gátszakadás következik be, ezért döntöttek a kilakoltatásról.

A helyszínre vasárnap reggel megérkezett Raed Arafat katasztrófavédelmi államtitkár is, aki leszögezte: nem zagytározóról van szó, hanem egy tiszta vizű halastóról, így környezetszennyezés veszélye nem áll fenn.

A helyszínre vezényelt több mint 70 tűzoltó hat nagy teljesítményű, percenként 10 ezer liter kapacitású szivattyúval megkezdte a halastó vizének leeresztését.

Medve támadt vadászokra az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

28 év börtönt kapott a nevelő, aki Böjte atya árvaotthonaiban gyerekeket bántalmazott

150 ezer magyar tűnt el a legmagyarabb romániai megyékből

Több helyen is gázolt a vonat csütörtök délelőtt

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán