Karácsony Gergely megfenyegette az egyik leggazdagabb magyart

Egy csepeli munkásszálló bezárása kapcsán ragadtatta el magát Don Főpolgármester.

Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester sajtótájékoztatót tart, miután átvette hivatalát elődjétől, Tarlós Istvántól a Városházán 2019. október 17-én.
Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester sajtótájékoztatót tart, miután átvette hivatalát elődjétől, Tarlós Istvántól a Városházán 2019. október 17-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Október 15-től bezár a Csepel Művek területén lévő 300 férőhelyes munkásszállás a drasztikusan megemelkedett energiaárak miatt, aminek következtében gyerekes családok is utcára kerülhetnek – számolt be róla az RTL.hu.

A hely tulajdonosa az Indotek Group, amely az egyik leggazdagabb NER-ficsúr, a kormányközeli mutyik, pénzcsapok közelében rendszeresen felbukkanó Jellinek Dániel érdekeltsége.

Karácsony Gergely ezen pörgött be, és nyílt levelet intézett a „vállalkozóhoz”.

„Tisztelt Jellinek Dániel! Mi nem ismerjük egymást, de olvastam, hogy ön nagyon gazdag ember. Tiborcz István egyik üzleti partnere, 100 milliárdos vagyonával a tizedik leggazdagabb a magyarok között” – kezdte a Facebookon közzétett üzenetét a főpolgármester.

„Felszólítom hát, mondjon le egy napi profitjáról, és biztosítsa, hogy az ön tulajdonában lévő csepeli munkásszállón legyen fűtés, és ne kerüljön utcára az a csaknem 150 felnőtt és 50 gyerek, akik most ott élnek. Bizonyára elkerülte a figyelmét, hogy ők, a munkásszálló lakói, valójában emberek. Éppen annyira emberek, mint azok, akik az ön luxusszállodáiban százezreket fizetnek egy-egy éjszakáért. Sőt, sokan közülük még gyerekek, akik az ön döntése miatt nemcsak a lakhatásukat veszítik el, hanem a családjukat is, hiszen a törvények alapján az utcára került gyerekeket a gyámhatóság elveszi szüleitől”

– írta Karácsony a levélben, azt is előrevetítve: „Ne jöjjön azzal, hogy megnövekedtek a költségek, mert higgye el, hogy költségnövekedésben nem tud velünk, a Fővárosi Önkormányzattal versenyre kelni. Mi mégse rakunk utcára senkit.”

„Biztosíthatom arról, ha nem intézkedik tulajdonosként a munkásszálló bezárásának visszavonásáról, akkor gondoskodom róla, hogy minden jóérzésű budapesti polgár mély megvetése kísérje önt. Áldozza be egynapi profitját, cserébe nyugodtan alhat” – zárta a végére egészen maffia-tempóra kapcsolt levelét a főpolgármester.

Nyílt levél az ország egyik leggazdagabb emberénekTisztelt Jellinek Dániel! Mi nem ismerjük egymást, de olvastam,…

Posted by Karácsony Gergely on Thursday, September 22, 2022

Kapcsolódó hírek