Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Karácsony Gergely megfenyegette az egyik leggazdagabb magyart

Egy csepeli munkásszálló bezárása kapcsán ragadtatta el magát Don Főpolgármester.

Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester sajtótájékoztatót tart, miután átvette hivatalát elődjétől, Tarlós Istvántól a Városházán 2019. október 17-én.
Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester sajtótájékoztatót tart, miután átvette hivatalát elődjétől, Tarlós Istvántól a Városházán 2019. október 17-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Október 15-től bezár a Csepel Művek területén lévő 300 férőhelyes munkásszállás a drasztikusan megemelkedett energiaárak miatt, aminek következtében gyerekes családok is utcára kerülhetnek – számolt be róla az RTL.hu.

A hely tulajdonosa az Indotek Group, amely az egyik leggazdagabb NER-ficsúr, a kormányközeli mutyik, pénzcsapok közelében rendszeresen felbukkanó Jellinek Dániel érdekeltsége.

Karácsony Gergely ezen pörgött be, és nyílt levelet intézett a „vállalkozóhoz”.

„Tisztelt Jellinek Dániel! Mi nem ismerjük egymást, de olvastam, hogy ön nagyon gazdag ember. Tiborcz István egyik üzleti partnere, 100 milliárdos vagyonával a tizedik leggazdagabb a magyarok között” – kezdte a Facebookon közzétett üzenetét a főpolgármester.

„Felszólítom hát, mondjon le egy napi profitjáról, és biztosítsa, hogy az ön tulajdonában lévő csepeli munkásszállón legyen fűtés, és ne kerüljön utcára az a csaknem 150 felnőtt és 50 gyerek, akik most ott élnek. Bizonyára elkerülte a figyelmét, hogy ők, a munkásszálló lakói, valójában emberek. Éppen annyira emberek, mint azok, akik az ön luxusszállodáiban százezreket fizetnek egy-egy éjszakáért. Sőt, sokan közülük még gyerekek, akik az ön döntése miatt nemcsak a lakhatásukat veszítik el, hanem a családjukat is, hiszen a törvények alapján az utcára került gyerekeket a gyámhatóság elveszi szüleitől”

– írta Karácsony a levélben, azt is előrevetítve: „Ne jöjjön azzal, hogy megnövekedtek a költségek, mert higgye el, hogy költségnövekedésben nem tud velünk, a Fővárosi Önkormányzattal versenyre kelni. Mi mégse rakunk utcára senkit.”

„Biztosíthatom arról, ha nem intézkedik tulajdonosként a munkásszálló bezárásának visszavonásáról, akkor gondoskodom róla, hogy minden jóérzésű budapesti polgár mély megvetése kísérje önt. Áldozza be egynapi profitját, cserébe nyugodtan alhat” – zárta a végére egészen maffia-tempóra kapcsolt levelét a főpolgármester.

Nyílt levél az ország egyik leggazdagabb emberénekTisztelt Jellinek Dániel! Mi nem ismerjük egymást, de olvastam,…

Posted by Karácsony Gergely on Thursday, September 22, 2022

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt