Hitler-bajszos, horogkeresztes Orbán Viktor-fotókat tettek ki Tallinnban

Hitler-bajszos, horogkeresztes Orbán Viktor-fotókat tettek ki Tallinnban
Forrás: Reddit

Hitler-bajusszal, horogkereszttel kidekorált Orbán Viktort ábrázoló fotók jelentek meg Észtország fővárosában, Tallinnban, melyeket többek között a magyar nagykövetség épületére is kihelyeztek valakik – írja az RTL.hu a Redditre beküldött képek nyomán.

A fotó alatt az alábbi üzenet olvasható angolul:

„Ez Orbán Viktor, Magyarország elnöke. Szereti Ukrajna orosz invázióját, mivel szereti a halott ukránokat. Engedélyezte egy orosz nukleáris erőmű telepítését az országában. MAGYARORSZÁG KOLLABORÁL OROSZORSZÁGGAL, ÉS NEM SZABADNA AZ EU TAGJÁNAK LENNIE. Kérjük mutasd meg észt becsületedet, és mondd meg Magyarországnak, hogy nem vásárolhat tovább orosz energiát, amit az ukrán nép véréből finanszíroznak.”

A szöveg – mely tévesen elnöknek és nem miniszterelnöknek nevezi Orbánt – végén egy internetes hivatkozás is található, ami a Human Rights Watch weboldalára visz.

Az RTL.hu kereste a külügyminisztériumot és a tallinni magyar nagykövetséget, rákérdezve arra is, hogy terveznek-e a pl. feljelentést tenni a képek miatt, válasz azonban egyelőre nem érkezett.

Kapcsolódó hírek