Határon túli kisdiákoknak vitt támogatást az államtitkár, három gyereket sikerült is találni a fotózáshoz

Állítólag több ezren kapnak ösztöndíjat és iskolatáskát a magyar kormánytól.

Ünnepélyes rendezvény a szlovákiai Tajtin.
Ünnepélyes rendezvény a szlovákiai Tajtin. Fotó: Facebook/Rákóczi Szövetség

Határon túli iskolakezdőket segít a kormány, derült ki a Miniszterelnökség mai közleményéből, mely arról számol be, hogy Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára hétfőn a szlovákiai Tajtin haknizott, ahol a helyi magyar iskola „hét kisdiákját köszöntve” azzal kampányolt:

a kormány köszönettel tartozik határon túl élőknek, akik szülőként meghozták azt a felelős és helyes döntést, hogy gyermekeik szülőföldjükön magyar iskolában, magyarul tanulhatnak!

A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint a tajti esemény része annak a sorozatnak, amelyet a Rákóczi Szövetség szervez több száz települési önkormányzat és magánember összefogásával, köszönetet mondva 9000 külhoni magyar iskolakezdő kisdiák családjának.

Az iskolaválasztást elismerő ösztöndíjat és az iskolatáskát a Felvidéken mintegy 3600, a Vajdaságban 1300, Erdélyben és a Partiumban több mint 2400 iskolakezdőnek, valamint 200 magyar oktatásban részesülő moldvai csángó gyermeknek adják át.

A Rákóczi Szövetség Facebook-oldalán fotók is megjelentek az „ünnepélyes eseményről”, de a képek meglehetősen érdekesek, pl. nehéz fellelni rajtuk legalább azt a hét kisdiákot, akit a közlemény említ, miközben felnőttekből, vélhetően szülőkből, valamit természetesen a Dicsőséges Nagyurakból nincs hiány:

Ezen a csoportképen is legjobb jóindulattal maximum három gyermek azonosítható be:

Kapcsolódó hírek