Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Csalással nyerhetett a Fidesz: a Fidelitas-alelnök és ismerősei „beköltöztek” egy I. kerületi klinikára az időközi választás előtti napokban

Csalással nyerhetett a Fidesz: a Fidelitas-alelnök és ismerősei „beköltöztek” egy I. kerületi klinikára az időközi választás előtti napokban
Fotó: Facebook/Fazekas Csilla

A Fidesz jelöltje nyert hétvégén az I. kerületi időközin, aminek azért volt jelentősége, mert a győzelemmel három év után újra többségbe kerültek az Orbán-párti képviselők a kerületben.

Csakhogy – mint a 24.hu ma megírta –,

gyanúsan sok fidelitasos költözött be egy budavári, Ostrom utcai magánklinika(!) címére a választás előtt, így elvben akár szavazhattak is.

A lap részben a Momentum, részben saját információi alapján Baczkó Norbert Fidelitas-alelnököt és ismerőseit azonosította mint akik egyaránt az időközi választást megelőző hetekben költöztek be az egészségközpont ingatlanaiba.

A Fidesz ifjúsági szervezetének alelnöke például hat nappal a választás előtt létesített budavári lakcímét, noha előtte több mint tíz éven át Csömörön politizált – írták. Baczkó arra nem adott érdemi magyarázatot, hogy találtak rá ismerőseivel „új otthonukra” a rendelő címén, és nem árulta el azt sem, hogy részt vett-e az időközi választáson.

Fazekas Csilla a Fidesz-KDNP legújabb önkormányzati képviselője! 🇭🇺🇭🇺🇭🇺Gratulálok, Csilla!Köszönjük, Budavár!

Posted by Orbán Viktor on Monday, September 12, 2022

A Momentum elnöke szerint a Fidesz csalással nyert, bár a fiktív lakcímek bejelentését tavaly ősz óta már nem szankcionálja a Büntető Törvénykönyv, mivel – most már érthető módon – a kormánypártiak kezdeményezésre módosították a törvényt.