Szijjártó: Magyarország nélkül a NATO nem lenne ilyen erős

Szijjártó: Magyarország nélkül a NATO nem lenne ilyen erős
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Magyarország hadereje nélkül a NATO sem lenne ilyen erős, a balti légtérellenőrzési misszióban résztvevő magyar katonák pedig a szövetség védelmén keresztül hazánk biztonságát is óvják – ragadtatta el magát Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a litvániai siauliai légibázison.

Önöknek úgy kell garantálniuk a biztonságunkat, néha akár testközelből is az orosz légierővel, hogy az a bizonyos húr ne…

Posted by Szijjártó Péter on Tuesday, September 13, 2022

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a litván légierő repülőbázisán tett látogatásán arról magyarázott, hogy a kalinyingrádi orosz exklávé a legmilitarizáltabb területe Európának, földrajzilag nézve pedig a Baltikum talán a NATO-térség egyik legkomplikáltabban védhető régiója. A miniszter köszönetet mondott helytállásukért, higgadtságukért a magyar katonáknak, és rámutatott, hogy a jelenlegi háborús körülmények között ez ma a honvédség legélesebb, legnehezebb kiküldetése.

„Erős ország nincsen erős honvédelem nélkül, és a hadseregen belül erős légierő nélkül. Ezért továbbra is a lehető legtöbb forrást szeretnénk biztosítani ahhoz, hogy a magyar honvédség a NATO-n belül továbbra is erős és számunkra büszkeségre jogot adó hadsereg legyen” – jelentette ki.

A miniszter elmondta, a katonai szervezetet annak tagállamai alkotják, ezért „büszkék vagyunk arra, hogy mi magyarok is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy el lehessen mondani, hogy a NATO a legerősebb katonai szövetség a világon”.

„Jogosan mondhatjuk, hogy Magyarország nélkül, Magyarország hadereje, légiereje nélkül a NATO sem lenne ilyen erős”

– állította.

Kapcsolódó hírek