Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Egy DJ élő adásában állt ki a pedagógusok mellett az állami Petőfi Rádión

Kevesebbért is hullottak már ott fejek.

Egy DJ élő adásában állt ki a pedagógusok mellett az állami Petőfi Rádión
Fotó: Facebook/Mate Tollner

„Süllyed az iskolánk sárba és piszokba. / Ma még kihúzhatjuk, ha mindenki fogja. / Későn fog ébredni az, aki most itt hagy. Csak fizessétek ki a tanárainkat!”

– csendült fel a Petőfi Rádió szeptember 9-i élő DJ-szettjében a Bohemian Betyars dalszövege Tollner Máté jóvoltából. A DJ Instagram-oldalán osztotta meg az említett részletet a szettből, és azt írta mellé: nagy örömére szolgált, hogy élő volt a műsor,

„így semmi nem gátolta azt, hogy a kedvenc zenéim mellett egy olyan fontos ügyre is felhívjam a figyelmet a közmédiában, amiről nem esik elég szó ott”.

„Ha csak egy szolidaritási gesztus szintjén is, de nekem ez fontos volt. A szüleim pedagógusok, kiemelkedő szerepe volt a középiskolának (Illyés Gyula Gimnázium, Budaörs) a neveltetésemben. Tisztelet azoknak a pedagógusoknak, akik kitartanak a megalázó körülmények ellenére is a pályán (de maximálisan megértem azokat is, akik már elhagyták azt). Még nagyobb tisztelet azoknak a pedagógusoknak, akik az egzisztenciális fenyegetések ellenére kitartanak a polgári engedetlenségi mozgalomban is!” – olvasható a bejegyzésnél, és a DJ előrevetíti, ami ilyenkor történni szokott, vagyis, hogy tette miatt valószínűleg utoljára zenélhetett az állami rádión.