Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Hogyan válasszunk homlokzatra hőszigetelő anyagot?

Hogyan válasszunk homlokzatra hőszigetelő anyagot?

Mit várhatunk a homlokzati hőszigeteléstől? Mivel ez az épületek legnagyobb felülete, ezért itt számolhatunk a legnagyobb hőveszteséggel. Éppen ezért az ingatlan szigetelését javasolt a falakon elkezdeni, hogy minél előbb, minél nagyobb energiatakarékoskodást érhessünk el.

Sokféle anyag megfelel a homlokzathoz

A Hozo hőszigetelés webáruház homlokzati szigetelőanyagai között is többféle megoldást találunk, így egyáltalán nem könnyű a választás. A legfontosabb, hogy mielőtt belevágnánk a kivitelezésbe, ismerkedjünk meg egy picit a lehetőségeinkkel, hogy a legjobb döntést hozhassuk meg!

Azonban mielőtt nekivágnánk, fontos, hogy teljes rendszerben gondolkodjunk! Ennek megfelelően csak úgy lesz értelme a szigetelés megvalósításának, ha tekintettel vagyunk a nyílászárók megfelelő állapotára is. A modern ablak és ajtó szerepe ugyanis nagyon fontos, s amennyiben ezek is jól szigetelnek, elkerülhetjük a hőhidak kialakulását, valamint annak negatív következményeit.

A másik, amit figyelembe kell venni, az az, hogy érdemes a teljes épületet szigetelni. Jó gondolat, ha első feladatként a homlokzat szigetelését valósítjuk meg, ugyanis mivel ez a terület a legnagyobb, így az itt manifesztálódó hőveszteség akár 40%-os is lehet.

Miből választhatunk?

Ahhoz, hogy megfelelő döntést hozhassunk, tisztában kell lennünk az épület jellemzőivel, például egyáltalán nem mindegy, hogy milyen anyagok felhasználásával készült a fal, illetve az is fontos szempont, hogy milyen vastag. Ezek az információk segítenek eldönteni, hogy milyen típusú szigetelőanyagot, s milyen vastagságút válasszunk.

A legnépszerűbb választás a hagyományos hungarocell, ami jó szigetelőképességgel rendelkezik, s a legjobb árfekvésben érhető el. Sajnos azonban a páraáteresztésben nem jeleskedik, ezért nedves falazat esetén, illetve folyamatosan 70 fokot meghaladó hőmérsékletnél nem ez lesz a legjobb döntés.

Utólagos szigetelés kialakításánál a grafitos polisztirol nagyon jó, amennyiben nem vályogház a szigetelni kívánt épület, mert a páraáteresztése hasonló a hagyományos változatéhoz. Amennyiben fontos szempont a pára jó átengedése, valamint előny, ha a szigetelés hangszigetelő tulajdonságokkal is rendelkezik, akkor a kőzetgyapot a legjobb szigetelőanyag. Ezt bátran alkalmazhatjuk tető, padló, valamint födém szigetelésénél is.

Milyen előnyöket várhatunk a hőszigeteléstől?

Már a homlokzat burkolása is sokkal magasabb komfortfokozatot biztosít az épületben, amelyet annak is köszönhetünk, hogy télen benntartja a meleg levegőt, míg nyáron kevésbé engedi a benti légtér felmelegedését. Ennek köszönhetően télen a fűtésszámlánk, míg nyáron a kevesebbet használt hűtőberendezések révén a villanyszámlánk lehet sokkal alacsonyabb.

A hőszigeteléssel ellátott ingatlan ráadásul a kivitelezés pillanatától kezdve értékesebbé válik, s gyorsabban el is adhatjuk, mint az energetikai fejlesztéseket nélkülöző épületeket.

Kapcsolódó friss hírek

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt

Orbán papagájjá változott, amikor Rogán korrupciós ügyéről kérdezték