Baleset

Meghalt egy ember a Balatoni úton történt balesetben

Baleset

Halálos baleset történt Tiszakécskénél: fának csapódott egy pickup

Baleset

Súlyos baleset Tatán: terhes anyuka hajtott ki egy mentő elé, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Hámlasztó készítése házilag olívamag-őrlemény használatával

HirdetésHirdetés
Hámlasztó készítése házilag olívamag-őrlemény használatával

A fizikai hámlasztás nagyon fontos a bőr megújítása érdekében. Segítségével eltávolítható az elhalt hámréteg, és felszínre kerülhet az egészséges, ragyogó bőr. Arcradír saját kezűleg is készíthető egy kis olívamag-őrlemény alkalmazásával. Nézzük meg, milyen előnyei vannak az alapanyagnak, és hogyan tehetsz szert te is saját bőrradírra!

Az olívamag-őrlemény jellemzői

A házi bőrradírhoz csupán a Soapcenter webshopban elérhető szárítmányra, shea vajra, valamint néhány olajra és illóolajra lesz szükséged. Mielőtt azonban rátérnénk a konkrét receptre, nézzük meg, milyen előnyei vannak az olívamag-őrlemény alkalmazásának.

Az olívamag-őrlemény tiszta, nyers, tört olívamagból áll, igen apró szemcsemérettel. Árnyalata világos, színe bézs-sárgás, szaga pedig nincsen. Teljesen lebomló biológiailag, így hulladékot nem hagy maga után. Vízben nem oldódik, így megtartja eredeti formáját a felhasználásával készült kozmetikumokban is. Szemcsemérete miatt bőrradír készítésére a legalkalmasabb.

A termék hatásai

Gyengéden, mégis hatékonyan képes eltávolítani az elhalt hámréteget, ráadásul az adott bőrterület vérkeringését is fellendíti. Használata után a bőr bársonyosan puha és selymes lesz. A dörzsölés mechanikai tisztítást jelent, a keringés fokozása miatt pedig más hatóanyagok is könnyebben be tudnak szívódni a bőrbe.

Érzékeny bőrre azonban nem ajánlott alkalmazni. Jól használható arcradírozó készítményekbe, natúrkozmetikumokba, szappanokba. Fontos azonban, hogy ha szappant készítesz, csak az utolsó fázisban add hozzá a főzethez.

Könnyen elkészíthető arcradír recept

Az arcradírhoz 55 g shea vaj, 20 g jojobaolaj, 14 g frakcionált kókuszolaj, 10 csepp E-vitamin, 5 g olívamag-őrlemény, 5 g kókusz tenzid, valamint pár csepp illóolaj szükséges. Első körben olvaszd fel a shea vajat, hűtsd kézmelegre, majd add hozzá a kókuszolajat, a jojobaolajat és az E-vitamint. Ha ezekkel összekeverted, tedd hűtőbe, hogy megdermedjen. A folyamat végén add hozzá az olívamag-őrleményt, a kókusz tenzidet és az illóolajat.

Az arcradírt alkalmazd heti 2-3 alkalommal, ezzel sokat tehetsz a bőröd egészségéért. Eltávolítja az elhalt hámrétegeket, felfrissítve ezzel a bőrt, javítva a vérkeringést és hozzájárulva ahhoz, hogy a megjelenésed ragyogó és élettel teli legyen.

Ráadásul az arcradír alkalmazását követően a különböző szérumok, hidratálókrémek és egyéb kozmetikumok is jobban felszívódnak, így több szempontból is igen hatásos egy bőrradír.

A fizikai hámlasztás a bőrápolás egy olyan lépése, amelyre érdemes mindenkinek sort keríteni. Ha szeretnéd saját kezűleg elkészíteni ezt a kozmetikumot, szerezz be hozzá egy csomag olívaolaj-őrleményt, és élvezd rendszeresen a saját munkádat! A házi kozmetikum készítése pedig valljuk be, kikapcsolódásnak sem utolsó.

Ez is érdekelhet

Pénztárcabarát fürdőtippek a hosszú hétvégére

Tisztítószer került a Szentkirályi ásványvizébe, ezt a szériát hívta vissza a gyártó

Hugyozd össze a Westendet! – polgári engedetlenségi mozgalmat hirdetünk

Betiltaná a műhúst a miniszter Magyarországon

Elindult a felszámolási eljárás Schobert Norbi cége ellen

Néhány órás újszülöttet találtak a szolnoki kórház inkubátorában