Politika

Magyar Péter: közzéteszem a felvételt, ami miatt a kormánynak le kell mondania

Bulvár

Ironikus üzenetben sietett Varga Judit segítségére Renner Erika, a lúgos orvos áldozata

Gazdaság

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter

Ezerféle szappantartó létezik, neked milyen van?

HirdetésHirdetés
Ezerféle szappantartó létezik, neked milyen van?

Ahogy a fürdőszobák stílusából is rengeteg fajtával találkozhatunk már, nem is gondolnánk, de a szappantartók típusai is szerteágazó skálán mozognak. Bármilyenre van szükségünk, biztosan fogunk találni. De nézzük meg, hogy a kiválasztáshoz szükséges-e átgondolnunk szempontokat és ha igen, melyeket?

Fürdőszobánk stílusa

Mindenekelőtt az a legfontosabb, hogy az adott szappantartó passzoljon a már meglévő fürdőszobai bútorokhoz, illetve szaniterekhez vagy ahhoz a helyhez, ahol le szeretnénk rögzíteni. Nem mindegy, hogy ha pl. egy retró stílusú falusi parasztházba szeretnénk beszerezni egy szappantartót, akkor ne egy fémet válasszunk, inkább valamilyen vintage vagy antik hatásút.

Bármelyikre is essen a választásunk, az biztos, hogy a Fürdőszoba-Szaniter Shop szappantartók bőséges kínálatában megtaláljuk azt a változatot, amely illeszkedik a fürdőszobánk stílusához és passzol az egyéni ízlésvilágunkhoz is.

A higiénia kiemelt szerepe

A kézmosás fontosságát Semmelweis Ignác emelte még nagyobb magaslatokba, amikor is a gyermekágyi fertőzés megelőzésére klórmeszes kézmosást írt elő. Napjainkban már nem kérdés, hogy mennyire fontos a kézmosás, a higiéniai alapszabályok betartása, különösen az elmúlt két év kialakult járványhelyzetének hatására.

Gyerekes szülők esetében kiemelt fontosságú, hogy megtanítsuk gyermekeinknek, hogy hazatérve az iskolából, boltból, különóráról, bárhonnan, mindig mossanak kezet, illetve minden étkezés előtt. A rendszeres és gyakori kézmosással számtalan betegség és fertőzés előzhető meg.

Folyékony vagy szilárd szappan

Ez már tényleg csak egyéni ízlés függvénye, hogy melyiket válasszuk. Akinek macerás a szilárd szappannal történő kézmosás és gyorsabban túl akar lenni rajta, annak mindenképp a folyékony szappan és adagoló használata ajánlott. Ugyanakkor az is biztos, hogy a szilárd szappanoknál olyan széles a választék, hogy illatban, színben, összetételben is bőven nézelődhetünk és az sem mindegy, hogy tisztában vagyunk, hogy miből is készül az a szappan.

Ha valamilyen allergia fordul elő a családban, akkor nagyon fontos, hogy bőrbarát szappant válasszunk, természetes összetevőkből, adalékanyagoktól mentesen.

Milyen típusú szappantartót válasszunk?

Folyékonyszappan-adagolók esetében általában közel azonos típusokból választhatunk, az eltérés a kiszerelésben és az anyagban mutatkozik meg. Annál nagyobb a választék a szilárd szappantartók esetében, ahol találhatunk talpon álló, falra szerelhető, de akár még a szappant mágnesesen a tartóhoz illeszthető megoldásokat is.

Anyagában pedig a fürdőszobánk stílusát vegyük alapul. Ha nem rí ki a környezetéből vagy vegyesen található fém és műanyag a szaniterekben, kiegészítő esetében, akkor ízlés dolga, hogy melyiket választjuk. Egy elegánsabb vagy antik hatású fürdőszobához már a kő vagy kőutánzatú, antracit szappantartók is szóba jöhetnek.

Szerencsére az ár-érték arány minden esetben kielégítő, így ténylegesen igazodhatunk a praktikum és esztétikum egyensúlyához.

Ez is érdekelhet

Pénztárcabarát fürdőtippek a hosszú hétvégére

Tisztítószer került a Szentkirályi ásványvizébe, ezt a szériát hívta vissza a gyártó

Hugyozd össze a Westendet! – polgári engedetlenségi mozgalmat hirdetünk

Betiltaná a műhúst a miniszter Magyarországon

Elindult a felszámolási eljárás Schobert Norbi cége ellen

Néhány órás újszülöttet találtak a szolnoki kórház inkubátorában