Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Deutsch: „elemi erejű támadás” indult a magyar kormány ellen európai szinten, sőt az egész világon és Magyarországon is

Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) delegációvezetője sajtótájékoztatót tart az Európai Parlament migrációs állásfoglalásáról, a Képviselői Irodaházban, Budapesten 2020. december 19-én.
Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) delegációvezetője sajtótájékoztatót tart az Európai Parlament migrációs állásfoglalásáról, a Képviselői Irodaházban, Budapesten 2020. december 19-én. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Az Oroszország ellen hozott energetikai szankciók „katasztrofális következményekkel” fenyegetnek az egész európai közösség számára, miközben Oroszországra kevés hatásuk van – állította Deutsch Tamás hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című propagandaműsorában. A folyamatosan Európa ellen uszító, minden uniós döntést reflexből kritizáló fideszes retorika abba ezúttal sem hagyott betekintést, hogy akkor mégis mi lenne jobb megoldás a szankciók helyett (azon kívül persze, hogy lökje csak oda a világ Ukrajnát Putyinnak, aztán legyünk már túl az egészen).

A Fidesz európai parlamenti képviselője ehelyett világosság tette, hogy nem is annyira az orosz invázió a fő probléma, hanem a szankciók, sőt, a baloldal plusz a szankciók. „A magyar baloldal egészen elképesztő mértékben szankciópárti, csak az a helyzet, hogy megint a valóság bekopogtatott mindenkinek az ajtaján” – magyarázott Deutsch Tamás, azt állítva: a valóság pedig az, hogy az energetika területére kiterjesztett szankciók az árbevételt tekintve nem okoztak kiesést, hanem energiaexportjából rekord – 158 milliárd eurónyi – árbevétele volt Oroszországnak, amiből 85 milliárd eurónyit az Európai Unió fizetett.

Ugyanakkor a szankciók az „egekbe” emelték az árakat, tehát valóban kevesebb energiát importál az unió, azért viszont többet fizet, nő az infláció, egyre nehezebb garantálni az energiabiztonságot és a rezsiszámlák is megfizethetetlenné válnak – sorolta az EP-képviselő.

A propagandaműsorba szerencsére belefértek olyan örökzöld témák is, mint az ellenzék „szabálytalan” kampányköltései és Soros György, aminek kapcsán Deutsch úgy összegzett: nem nehéz levonni a következtetést, hogy Soros György „kilóra” megvette a magyar ellenzéket, amely a választási kudarc után sem nyerte vissza az önállóságát.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten