Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Az elegáns gránit mosogatótálca

Az elegáns gránit mosogatótálca

A konyha berendezésekor a konyhabútoron kívül az egyik legfontosabb elem a mosogatótálca. Valójában ez az a tárgy, amit nap mint nap használni fogunk, ezért nem mindegy, milyen színűt, milyen anyagút választunk. A legelegánsabb a gránit mosogatótálca, a modern konyhák ékessége.

A mosogatótálcák fajtái

Nincs olyan konyha, ahol ne lenne mosogatótálca. A legtöbb helyen kerámia vagy rozsdamentes verzióval találkozunk, ám aki szétnéz a Homelux webáruház gránit mosogatótálca kínálatában, azonnal úgy dönt, hogy lecseréli a régi mosogatóját.

Hogy miért? Mert amióta elkezdték a lakberendezésben is használni a gránitot, azóta a modern, elegáns konyhákban szinte csak ezt találjuk meg.

A kerámia mosogatók nem olyan régen lettek divatosak, a rozsdamentes változatokat váltották fel. Míg ez utóbbi a fémes színével vonja magára a figyelmet, a kerámiatálcák között már kaphatók színes darabok is.

A gránitból készült darabok azonban még ezeknél is szebbek! Nemcsak fekete és fehér színben szerezhetők be, hanem a konyha stílusához illő bordó, bézs, szürke, homok- és akár zöld színben is! Érdemes a hozzáillő gránit csaptelepet is kiválasztani a vásárláskor.

A gránit mosogatótálca jellemzői

A gránit egy mélységi magmás kőzet, melyet már az ókorban is ismertek. Viszonylag könnyű megmunkálni, mégis tartós, strapabíró dolgok készíthetők belőle. Az utóbbi évtizedekben lett nagy divat a gránit használata a lakberendezésben: az eleganciát jeleníti meg.

Jelenleg mosogatótálcákat, zuhanytálcákat, fürdőszobai mosdókagylókat és csaptelepeket is készítenek gránitból. Az ok nem véletlen! A gránit ugyanis nagyon jó karcálló anyag, így kiválóan alkalmas mosogatótálcának.

Amikor hegyes, szúrós evőeszközök kerülnek bele, nem okoznak benne kárt, míg a kerámiatálcák felületét megsérthetik.

A gránit karcmentessége a takarításkor is jól jön: súrolókefével is nyugodtan nekieshetünk, semmi baja nem lesz. Ráadásul a színe sem fakul meg a vegyszerek használatától.

A gránitot azért szeretik használni a lakberendezésben, mert nagyon tartós: akár 25 évig is szolgálhatja kényelmünket.

Milyen mosogatótálcát érdemes választani?

Mielőtt lecserélnénk a régi mosogatót, vagy újat vásárolnánk az új lakásunkba, gondoljuk át, milyen gyakran fogjuk használni. Ma már a legtöbb helyen mosogatógép is van, ami nagyban megkönnyíti a háziasszonyok életét. Nem biztos, hogy nap mint nap kézzel fogunk mosogatni.

Fontos viszont a méret: a nagyobb lábasok, serpenyők, amik nem férnek bele a gépbe, vagy kíméletesen kell velük bánni, a mosogatótálcánkban kötnek ki majd. Így tehát akkorát válasszunk, amiben ezek elférnek.

Egy- vagy kétmedencés legyen a tálca? Kisebb konyhákba elég az egymedencés, ha nagy a család, sokszor tartunk vacsorát a barátoknak, rokonoknak, akkor mindenképp érdemes kétmedencés, csepegtetővel is rendelkező gránit mosogatótálcát választani. Mindkettő kapható a Homeluxnál, ahol a hozzávaló kiegészítők, csaptelepek is beszerezhetők.