33 fok is lehet még a héten, aztán lecsapnak a viharok – mutatjuk a friss előrejelzést

33 fok is lehet még a héten, aztán lecsapnak a viharok – mutatjuk a friss előrejelzést

Nyárias napokkal közelítünk szeptember második hétvégéjéhez: az Időkép friss előrejelzése szerint szerdán már ismét többfelé eléri – délen, délnyugaton egy-két fokkal át is lépi – a hőmérséklet a 30 fokot.

A meleg csütörtökön fog tetőzni, akkor délen 32-33 fokot mutathat majd a hőmérő. A meteorológusok szerint ugyanakkor a meleg levegő feltámadó délies széllel érkezik: északnyugaton nagy területen megerősödik a légmozgás, de máshol is gyakran kísérhetik élénk lökések.

Csütörtökön tehát eleinte sok napsütésben lesz részünk, délután viszont egy közelítő hidegfront egyre több felhőt küld nyugat felől. Eleinte elszórtan, késő délutántól, estétől viszont egyre többfelé pattanhatnak ki zivatarok.

Több helyen eshet jelentős mennyiségű csapadék, az intenzívebb zivatarokat jégeső, felhőszakadás kísérheti.

A csapadékzóna péntek hajnalban kelet felé hagyja el az országot. A hét utolsó munkanapján kellemes nyárutóban, sok napsütésben lesz részünk, de némi szélre is számítanunk kell. Csak helyenként alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar; 24-28 fok várható.

Szombaton kezdetben többfelé, délután már valamivel kevesebb helyen alakulhat ki eső, zápor, zivatar. A feltámadó északnyugati szélben 20-27 fokra van kilátás – áll a prognózisban.

Kapcsolódó hírek