Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Bulvár

Tömegverekedés volt a Westend bevásárlóközpontban

Ettől fejre áll a kormányoldal: Budapesten tartják az Európai Leszbikus Konferenciát

RövidenRöviden
A pedofilellenes törvénycsomag ellen tartott demonstráció résztvevői a Sándor-palota előtt 2021. június 16-án. Az előző napon elfogadott pedofilellenes törvénycsomag az iskolai szexuális felvilágosító foglalkozásokkal kapcsolatban is megfogalmaz előírásokat: az nem irányulhat a nem megváltoztatása, valamint a homoszexualitás népszerűsítésére.
A pedofilellenes törvénycsomag ellen tartott demonstráció résztvevői a Sándor-palota előtt 2021. június 16-án. Az előző napon elfogadott pedofilellenes törvénycsomag az iskolai szexuális felvilágosító foglalkozásokkal kapcsolatban is megfogalmaz előírásokat: az nem irányulhat a nem megváltoztatása, valamint a homoszexualitás népszerűsítésére. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Szeptember végén Budapesten rendezik meg az idei Európai Leszbikus Konferenciát – írja a Telex az EU Observer nyomán, megjegyezve: a korábbi években Bécsben és Kijevben tartották az eseményt, de most a szervezők állítólag azért döntöttek a magyarországi helyszín mellett, mert

aggasztja őket Orbán Viktor és a magyar kormány hozzáállása az LMTQ+ közösséghez.

Ilaria Todde, az EuroCentralAsian Lesbian* Community (EL*C) érdekképviseleti és kutatási igazgatója azt mondta, a budapesti konferencia „erőt adó pillanat lesz számunkra, egy lehetőség, hogy elítéljük a diszkriminációt, és ünnepeljük a létezésünket”.

Hogy a homofób kormányoldal, kifejezetten pedig a propagandasajtó hány decibelen fog őrjöngni a következő napokban, azt egyelőre nehéz megjósolni, bár ahol egy színes mandala miatt is képes hisztérikus rohamot kapni a fideszes honatya, ott érdemes a legrosszabbra felkészülni.

A csomagküldésre is kiterjesztené a fóliázós törvényt a kormány

Kiállt a melegek gyerekvállalása mellett egy megafonos, majd eltűnt a cikke

Kibaszták L. Simon Lászlót, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatóját, miután „szabotálta a gyermekvédelmi törvényt”

Menczer Tamás úgy tudja, egész Brüsszel Orbán Viktor elhallgattatásán dolgozik

Illegális bevándorlókat találtak az M7-es autópályán, egyikük elmenekült

Dőlnek a csontvázak? Nyomoznak a CÖF plakátkampányos cége ügyében