Hétvégétől ismét megnyílik a pesti alsó rakpart a mozogni vágyók előtt

Kerékpárosok közlekednek a gépjárműforgalom elől a hétvégére lezárt pesti alsó rakparton 2020. május 16-án.
Kerékpárosok közlekednek a gépjárműforgalom elől a hétvégére lezárt pesti alsó rakparton 2020. május 16-án. Fotó: MTI/Mónus Márton

Hétvégétől ismét megnyílik a mozogni vágyók előtt a pesti alsó rakpart a Margit híd és a Közraktár utca közötti szakaszon – közölte a Budapesti Közlekedési Központ csütörtökön.

Az útszakaszra péntekről szombatra virradó éjszakától egészen vasárnap 23 óráig nem lehet behajtani gépjárművel.

A 105-ös és a 178-as autóbuszok a Gyöngyösi utca végállomás felé a Petőfi Sándor utcán át közlekednek, nem érintik az Eötvös tér és a József nádor tér megállóhelyeket, megállnak azonban a 15-ös és a 115-ös buszok Erzsébet téri megállójánál.

A társaság arra kéri a kerékpárral, rollerrel vagy gördeszkával közlekedőket, hogy a megnyitott rakpartszakaszon is fokozottan figyeljenek a gyalogosokra.

A rakpart idén először a húsvéti hosszú hétvégén, április 15-től 18-ig nyílt meg az érdeklődők előtt a Margit híd és a Közraktár utca között.

A Lánchíd felújításához kapcsolódó munkák miatt június végén ideiglenesen lezárták a Halász utca és a Döbrentei tér közötti budai rakpartszakaszt a közúti forgalom elől, ezért a pesti alsó rakparton a hét minden napján lehetett gépjárművel közlekedni, így szünetelt hétvégi megnyitás.

Kapcsolódó hírek