Holnapra, a tűzijáték pótnapjára is figyelmeztetést adott ki az OMSZ

Palkovics László bele fog őrülni.

A Parlament nemzeti színekkel megvilágított épülete 2022. augusztus 20-án.
A Parlament nemzeti színekkel megvilágított épülete 2022. augusztus 20-án. Fotó: MTI/Lakatos Péter

Nem kizárt, hogy ismét elmarad a tűzijáték, miután holnapra lett halasztva a múlt heti skandallum miatt: az Országos Meteorológia Szolgálat (még ki nem rugdosott szakemberei) ugyanis most szombatra is figyelmeztetést adtak ki várható zivatarok miatt.

Mint írták, szombaton több órára mindenütt kisüt a nap, de délután nyugat felől már megnövekszik a fátyolfelhőzet, illetve elsősorban a Dunántúlon egyre nagyobb területen válik erőteljessé a gomolyfelhő-képződés.

Pénteken délután még a Dunántúl nyugati felében fordulhat elő helyenként zápor, zivatar, valamint hajnalban a nyugati határvidéken sem zárható ki egy-egy zápor.

Szombaton napközben kiemelten a Dunántúlon várható nagyobb eséllyel elszórtan zápor, zivatar, de a középső országrészben és a Duna-Tisza köze déli részén is kialakulhatnak kisebb eséllyel ilyen csapadékgócok.

zivatar

Forrás: met.hu

A zivatarok környezetében előfordulhatnak erős vagy viharos széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 21 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 28 és 36 fok között várható, az Alföldön lesz a legmelegebb – olvasható az előrejelzésben.

Kapcsolódó hírek