Bűnügy

Nyomoz a rendőrség, miután egy felügyelő úgy felrúgott egy kisfiút Szolnokon, hogy fejre esett

Baleset

Halálos baleset történt a kiszombori határátkelőhely közelében

Baleset

Tűzforró autóban rekedt egy kétéves kisfiú Komáromban

Rendőrökre akart támadni egy férfi augusztus 20-án, chat alkalmazásban toborzott hozzá csapatot

tek-tamado
Részlet a Terrorelhárítási Központ videójából.

Letartóztattak egy férfit, aki arra készült, hogy – társaival együtt – az augusztus 20-i, budapesti ünnepség biztosításában részt vevő rendőröket támad meg.

A Központi Nyomozó Főügyészség szerdai közlése szerint a 34 éves, Bács-Kiskun megyei férfi augusztus 16-án üzenetküldő alkalmazásban hozott létre egy – mintegy kétszáz főt számláló – csoportot azzal a céllal, hogy hivatalos személyek elleni erőszakos bűncselekmények elkövetésére szólítson fel, ilyen bűncselekmények elkövetését megszervezze, illetve ahhoz társakat toborozzon.

Az elkövető a rendőrök elleni támadáshoz szükséges eszközöket – így gázsprayt, gázöngyújtó töltőgázt, illetve különböző kiszerelésű pirotechnikai eszközöket – is beszerzett.

A nyomozó ügyészség a férfit a Budapesti Rendőr-főkapitányság közreműködésével azonosította, majd a Terrorelhárítási Központ segítségével őrizetbe vette és hivatalos személy elleni erőszak előkészületének vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

Az ügyészség az augusztus 19-én tartott, több helyszínt érintő összehangolt bűnügyi akcióban a Készenléti Rendőrség segítségével az elkövető lakásán végrehajtott kutatás alkalmával – informatikai eszközök mellett – különböző pirotechnikai eszközöket foglalt le. Az elkövető által külföldről rendelt nagy teljesítményű petárdák éppen a kutatás idején érkeztek meg – írta az ügyészség.

A bíróság az ügyészség indítványára egy hónapi időtartamra elrendelte a büntetlen előéletű gyanúsított letartóztatását. A döntés ellen a gyanúsított – aki tagadta a bűncselekmény elkövetését – és védője fellebbezést jelentett be.

A nyomozó ügyészség a csoport tagjai közül még egy 35 éves férfit hallgatott ki gyanúsítottként, aki a cselekmény elkövetését elismerte. A férfi szabadlábon védekezik – áll a közleményben.

Ez is érdekelhet:
Tovább gyengült szerdán a forint a dollárral szemben

Kapcsolódó hírek

Balesetet szenvedett és súlyosan megsérült egy motoros rendőr Budapesten

Meghalt egy motoros a 81-es főúton Magyaralmásnál

TEK-esek fogtak el két orvvadászt Sümegen és Tapolcán

Magyarországi mecset elleni tervezett támadást egy 15 éves fiú

Elszabadult a bűn, a fertő Zalaegerszegen: illegális játékteremre csapott le a TEK egy kocsmában

Kétszer is kirabolták áldozatukat a Vas megyében elfogott biciklis rablók

Fegyverrel túszul ejtettek egy fiatal nőt a VII. kerületben

Nyolc megye önkormányzati épületeit rabolta végig egy banda, kifejezetten páncélszekrényekre szakosodtak

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén