Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Részleteket közölt a rendőrség a kiskorúakat dolgoztató „építési vállalkozók” ügyében

13 éves gyereket is találtak egy állatoknak összetákolt, szálláshelyül szolgáló melléképületben.

A szálláshelynek kinevezett épület a rendőrség fotóján.
A szálláshelynek kinevezett épület a rendőrség fotóján. Fotó: police.hu

Előállítottak két férfit a Pest megyei rendőrök, mert a gyanú szerint napi 10-12 órában alacsony bérért dolgoztattak 18 év alatti fiatalokat – közölte a rendőrség kedden.

Egy 15 éves tiszavasvári fiú szülei értesítették a rendőrséget, miután megtudták, hogy gyermeküket több hasonló korú gyermekkel, a hét hat napján 10-12 órában dolgoztatták vidéki és fővárosi építkezéseken. A nehéz fizikai munkáért kéthetente 90 ezer forint fizetést kaptak.

Munkaszerződést egyikük sem látott, a kötelezően előírt pihenőidőkről nem is hallottak, ellátásukról maguknak kellett gondoskodniuk. Egyszerre 10-15 gyermek zsúfolódott össze a szálláshelyen, ahová az 58 éves építési vállalkozó, valamint a brigádvezetőnek kinevezett 23 éves társa utaztatta az ország keleti megyéiből verbuvált 18 év alatti gyerekeket.

Szállásuk egy háziállatok tartására készült, igénytelen, koszos és összetákolt melléképítményben volt, ahol a rendőrök 13 gyereket találtak.

Az őrizetbe vett idősebb férfi vallomást nem tett, panasszal élt a gyanúsítás, az őrizetbe vétel és a lefoglalás ellen is, a fiatalabb tagadott. Az idősebb gyanúsítottat azóta letartóztatta a bíróság, utóbbi személyi szabadságának korlátozását az ellene emberkereskedelem, lopás és garázdaság elkövetése miatt érvényben lévő öt elfogatóparancs indokolta – jogerősen kiszabott elzárása letöltésére büntetés-végrehajtási intézetbe vitték.

A két férfit emberkereskedelem és kényszermunka bűntettével gyanúsították meg. Velük szemben a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten