Belföld

Ügyvédjén keresztül üzent Orbán, fontos helyreigazítani valója akadt

Bulvár

Tömegverekedés volt a Westend bevásárlóközpontban

Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Zelenszkij: Oroszország „valami különösen kegyetlent” tehet a jövő héten

Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke.
Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök úgy véli, hogy a jövő héten Oroszország megkísérelhet valami „különösen kegyetlen cselekedeteket elkövetni”.

Erről az államfő a hétvégén közzétett üzenetében beszélt. Emlékeztetett arra, hogy Ukrajnában augusztus 24-én ünneplik az ország függetlenné válásának évfordulóját, augusztus 23-a pedig a nemzeti zászló napja. Ezen kívül a jövő héten tartják a Krími Platform elnevezésű kijevi kezdeményezés második csúcstalálkozóját is.

„Tisztában kell lennünk azzal, hogy ezen a héten Oroszország valami különösen csúnya, valami különösen kegyetlen dologgal próbálkozhat. Ilyen a mi ellenségünk, hiszen az elmúlt hat hónap alatt is, bármely más héten Oroszország mindig ugyanazt tette: csúnyát és kegyetlent”

– idézte Zelenszkijt az Ukrajinszka Pravda hírportál.

Szavai szerint Oroszország célja az ukránok megalázása, képességeik és hőseik leértékelése, valamint a csüggedés, a félelemérzet kiterjesztése és konfliktusok gerjesztése az országban. „Ezért fontos, hogy soha, egy percre se engedjünk ennek az ellenséges nyomásnak, ne húzzuk fel magunkat, ne mutassunk gyengeséget Össze kell tartunk, segítenünk egymást. Helyreállítjuk, ami elpusztult, harcolunk minden emberünkért, és szurkolunk azoknak, akik most Ukrajnát képviselik” – mondta Zelenszkij, név szerint említve Olekszandr Uszik profi bokszolót, aki a hétvégén egy szaúd-arábiai mérkőzésen legyőzte ellenfelét, Anthony Joshuát.

Súlyos bejelentést tett az ukrán rendőrség

Karácsony Gergely: „Putyin egyik legfontosabb tanítványa” Budapestet fojtogatja

Szijjártó Péter elmagyarázta, hogy miért győzött mégis Orbán Viktor Brüsszelben

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Menczer Tamás úgy tudja, egész Brüsszel Orbán Viktor elhallgattatásán dolgozik

Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot