Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Országos Meteorológiai Szolgálat (hajjaj!): a csapadékosabb hétkezdet után ismét melegszik az idő

Gyalogos a felhőszakadás miatt felgyülemlett esővízben, az esztergomi Széchenyi téren 2021. augusztus 5-én.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A teljes lakájsajtó ráuszult ma az Országos Meteorológiai Szolgálatra, miután nem jött be az augusztus 20-ára vonatkozó jóslatuk, így – a kormánypropaganda szerint – az ő lelkükön szárad, hogy el kellett halasztani a tűzijátékot. Egyelőre azonban úgy tűnik, megúszták ennyivel: senki nem esett ki „véletlenül” az ablakból, se nem minősítették ellenséges brüsszeli/sorosista/baloldali ügynököknek a meteorológusokat, legalábbis erre utal, hogy délután még kiadták a szokásos, következő hétre vonatkozó előrejelzésüket.

Eszerint borúsabb, csapadékosabb idővel indul a jövő hét, de aztán

egyre több lesz a napsütés és többfelé visszatérnek a 30 Celsius-fok körüli csúcsértékek.

Hétfőn többfelé várható zápor, zivatar, a Dunántúl nyugati részén inkább csak eső lesz a jellemző. A zivatarokhoz elsősorban felhőszakadás társulhat. A Dunántúlon az északi, északnyugati irányú szél nagy területen megélénkül, nyugaton erős lökések is kísérhetik. Másutt többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a változó irányú légmozgás. Zivatarok környezetében erős széllökések is lehetnek. A minimumok 13 és 20 fok között alakulnak. A maximumhőmérséklet a Dunántúlon 20 és 25 fok között várható, de a tartósabban csapadékos nyugati megyékben pár fokkal hűvösebb is lehet, míg a Dunától keletre általában 23 és 28 fok között várható, sőt az északkeleti megyékben pár fokkal ennél melegebb is lehet.

Kedden és szerdán a több-kevesebb napsütés mellett szórványosan előfordul záporeső, zivatar. A Dunántúlon helyenként megerősödik, zivatarban viharossá fokozódik a szél. Kedden a legalacsonyabb hőmérséklet 12 és 19, a legmagasabb hőmérséklet 20 és 29 fok között alakul. Szerdán a hajnali 12-18 fokról délutánra 25-30 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön és pénteken a több órás napsütés mellett elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, de zivatarban erős vagy viharos széllökések is lehetnek. Csütörtökön a minimumok 13 és 19, a maximumok 26 és 32 fok között várhatók. Pénteken a hajnali 13-21 fokról általában 28 és 33 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton és vasárnap sok napsütés várható, de egy-egy zápor, zivatar is előfordulhat. A minimumok mindkét nap 13 és 21 fok között alakulnak. A csúcsértékek szombaton 28 és 33, vasárnap 29 és 34 fok között várhatók – olvasható az előrejelzésben.

Kapcsolódó friss hírek

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt

Orbán papagájjá változott, amikor Rogán korrupciós ügyéről kérdezték

KSH: 605 400 forint volt a bruttó átlagkereset februárban

Orbán Viktor bemondta, hogy mindenkinek lesz szakmája és tisztességes fizetése

Megvertek egy rendőrt Nyírábrányban