Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Orbán magára hagyta az országot a nemzeti ünnepen, napok óta eltűnt

Se beszéd, se köszöntés, mintha nem is augusztus 20-a lenne.

Orbán Viktor miniszterelnök a brüsszeli repülőtéren 2022. február 24-én.
Orbán Viktor miniszterelnök a brüsszeli repülőtéren 2022. február 24-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Vélhetően még mindig valahol az Adrián dorbézol Orbán Viktor, miközben Magyarország éppen az utóbbi évek legnehezebb időszakára készül, de olyannyira, hogy a miniszterelnöktől szokatlan módon az augusztus 20-i nemzeti ünnepre sem került elő.

Orbán neve egyetlen mai híradásban sem bukkan fel, nem véletlenül: nem adott át kitüntetést, nem mondott beszédet, nem volt ott a tisztavatáson sem.

Facebook-oldalán több mint tíz napja nem jelent meg friss bejegyzés, utoljára a Dallasban megtartott CPAC kongresszus kapcsán újságolta el, hogy már Amerikában is ő fújja a passzátszelet, majd ezután rögtön Horvátországba utazott, ahol lerobbant a motorcsónakja.

A kormányfő, vagy a közösségi médiás felületeit kezelő stábja arra sem méltatta az országot a legfontosabb nemzeti ünnepen, hogy legalább egy üdvözlőposztot kitegyenek – se Szent István, se az „új kenyér”, se az elmaradó tűzijáték (pláne Tóth Gabi!) nem érdemelt szót.

A legutolsó, kongresszusos posztja alatt egyébként a követői is hiányolják Orbán Viktort, egyre-másra jelennek meg ilyen és hasonló kommentek:

„Mi történt? Semmi boldog augusztus 20-át? Hol a friss kenyér, főni?”

„Már hetek óta nincs poszt,kezdek aggódni…”

„Miniszterelnök úr! Ma augusztus 20-a van. Állítólag a legnagyobb állami ünnep. Hol a fenében van?”

„Orbán augusztus 7-e óta nem posztolt. Még a mai nemzeti ünnepen sem! Ennyit ér neki az ország! Valószínű itt sincs!”

„Hol ünnepli a miniszterelnök úr az új (1000 Ft-os) kenyér ünnepét?”

„Kellemes pihenést Brač szigetén! Mi addig itthon visszatesszük a vajat a polcra, mert már 6.000 kilója (fél éve 3.000 volt), de majd csak megleszünk valahogy! Most ne aggódjon értünk, egyen jókat, napozzon, köszönünk mindent!”

Frissítés: este fél 10 körül előkerült.