Elfogták a két fiatalt, akik eszméletlenre vertek egy fesztiválozót a Szigeten

Fesztiválozók a Nagyszínpad előtti téren a 28. Sziget fesztivál negyedik napján az óbudai Hajógyári-szigeten 2022. augusztus 13-án este.
Fesztiválozók a Nagyszínpad előtti téren a 28. Sziget fesztivál negyedik napján az óbudai Hajógyári-szigeten 2022. augusztus 13-án este. Fotó: MTI/Mónus Márton

Súlyos testi sértés és könnyű testi sértés megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárást egy, a Sziget fesztiválon verekedő férfival szemben – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken. A Telex kérdésére a rendőrség megerősítette, hogy arról az incidensről van szó, ami múlt péntek éjjel történt a Szigeten.

A 23 éves szombathelyi férfi 24 éves, szintén szombathelyi társát bűnsegédlettel gyanúsítják.

A BRFK rendőreinek augusztus 13-án a Sziget fesztivál biztonsági emberei jelezték, hogy a rendezvény területén verekedés volt, amelyről egy felvételt is átadtak a rendőröknek.

A nyomozás során az óbudai nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket a szombathelyi nyomozók csütörtökön gyanúsítottként hallgattak ki. A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek – olvasható a közleményben.

Korábban több hírportál is videófelvételt közölt arról, hogy egy férfi két – a beszámolók alapján külföldi – férfit bántalmaz augusztus 12-én este a Sziget fesztivál területén.

Kapcsolódó hírek