Belföld

Döbbenetes fotót tett közzé Magyar Péter a tegnapi tüntetésről

Bűnügy

Újságírókat akart simogatni K. Endre idegen akcentussal beszélő „testőre”

Bulvár

Mi történik? Magyar Péter szerint koholt rendőri jelentés készült róla, Varga Judit is hirtelen előkerült és egy kapcsolati erőszakról szóló poszttal reagált

Csapadékosra fordul az időjárás az ünnepi hétvégén – mutatjuk az előrejelzést

Lehűlésre, heves zivatarokra, viharos szélre is számítani kell.

RövidenRöviden
Csapadékosra fordul az időjárás az ünnepi hétvégén – mutatjuk az előrejelzést
Fotó: MTI/Komka Péter

Csapadékosra fordul az időjárás az ünnepi hétvégén, lehűlésre, heves zivatarokra, viharos szélre is számítani kell – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken nyugat felől egyre több és vastagabb felhőtömb sodródik az ország fölé, és előbb a nyugati, majd a középső tájakon is egyre többfelé lehetnek heves záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Keletebbre ugyanakkor több napsütés valószínű, és kicsi a csapadék esélye.

Nagyobb területen lehet élénk, erős a szél, zivatarok környezetében viharos szélrohamok is előfordulhatnak. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 19 és 24 fok között várható, csupán a szélvédett helyeken lehet ennél hűvösebb. A legmagasabb hőmérséklet jobbára 34 és 40 fok között valószínű, de elsősorban a Nyugat-Dunántúlon ennél alacsonyabb értékeket is mérhetnek.

Szombaton, augusztus 20-án erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, amelyből több helyen előfordul zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is. A legtöbb napsütés a keleti, északkeleti országrészben várható.

Nagy területen megerősödik az északi, északnyugati szél, zivatarban viharos széllökések is várhatók.

A minimumhőmérséklet 15 és 22, a maximumhőmérséklet általában 26 és 31 fok között alakul, de északkeleten, keleten helyenként 32-35 fok is lehet.

Vasárnap többnyire erősen felhős lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás kíséretében. Sokfelé megerősödik a szél. A hajnali 15-21 fokról délután jellemzően 20-25 fokig melegszik fel a levegő, de a kevésbé csapadékos tájakon 26-30 fok is lehet – olvasható az előrejelzésben.

Ez is érdekelhet

Most közölték: nagy területen várható fagy kedden és szerdán hajnalban

Lehűléssel indul a jövő hét, de már látszik a fordulat

Jön a fagy, a jövő héten mínusz 6 fok is lehet

Berobban a jó idő a hosszú hétvégén

Esősen indul a jövő hét, több megyére figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat

Nagy fordulat érkezik: 20 fokkal robban be ismét a tavasz