Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Belföld

Szentkirályi Alexandra videón számolt be róla, hogy rettentő ostoba

A könnyűbeton falszerkezetek legfontosabb előnyei

A könnyűbeton falszerkezetek legfontosabb előnyei

A könnyűbeton falazat egy olyan speciális technológia, amely költség- és időhatékonyság szempontjából is jó választás lehet családi- és társasházak építése során. Lássuk, milyen tulajdonságait élvezhetjük ennek a különleges eljárásnak!

Milyen technológiával készül a könnyűbeton falszerkezet?

Bízza otthona könnyűbeton falpanel alkalmazásával történő kivitelezését a Prelement szakembereire! A könnyűbeton falszerkezetek egyik legfőbb előnye, hogy a tradicionális kiselemes, valamint az előregyártott nagyelemes technológiákat egyesíti. Így a remek gyártási és kivitelezési jellemzők, valamint az egyedi alapanyag kiváló végeredményt biztosít.

A keramzit nevű agyaggyöngyök adják a könnyűbeton alapját, amelyeket 1200 °C-on égetnek ki. Az eközben kialakuló külső klinker héjazat és a belső vázszerkezet magas szilárdságú, mégis kis tömegű végterméket eredményez.

A könnyűbeton leghasznosabb tulajdonságai

A könnyűbeton egyik legjobb ismérve, hogy remek hőmegtartó képességgel rendelkezik. A vastag falak hatékonyan tartják bent a hőt, ezáltal az otthon lakói maximális komfortérzetet élvezhetnek. A hőszigetelés és a hangszigetelés is erőssége a könnyűbetonnak, ezért nemcsak a fűtésszámlán spórolhatunk, de a hangos szomszédoktól vagy az utca zajától sem kell szenvednünk.

A komfortérzethez növeléséhez hozzátartozik az is, hogy a könnyűbeton panelek képesek átereszteni a párát, így az épület megfelelően tud szellőzni, a természetes anyagoknak köszönhetően pedig nem kell penészesedéstől vagy a kártevőktől sem tartanunk.

Rendkívüli tartósságának köszönhetően a víznek, fagynak, lúgoknak és savaknak is ellenáll, akár 100 évig is megőrzi tartószerkezeti funkcióját. A könnyűbeton alapanyag tűzálló, emellett egy igen környezetkímélő technológiáról van szó, mely teljes mértékben újrahasznosítható.

Gyors kivitelezés, magas minőségű végeredmény

A könnyűbeton falazat mellett szóló egyik leghangsúlyosabb érv a gyors kivitelezés. Egy hagyományos, tégla szerkezetű családi ház esetében 4-8000 blokk illesztése is szükséges lehet. Ezzel ellentétben akár 15-35 falpanel is kiválhatja ezt a mennyiséget, ami lényegesen csökkenti a beépítéshez szükséges időt.

A kivitelezést megelőzően alapos területfelmérés szükséges, amely során a falak pozíciójának kitűzése is megtörténik. Ezután következhet a falak kitüskézése, majd azok beemelése, mely alá kiegyenlítő habarcs réteget szükséges helyezni. A pozicionálás után ideiglenes támaszok rögzítik a paneleket, majd a falak csatlakoztatása, bezsaluzás és a hézagok kitöltése következik. Egy egy szintes családi ház esetében mindez akár 2-3 nap alatt megtörténhet, mely elképesztően rövid idő a téglaépítésű házakhoz képest!

Látogasson el a Prelement weboldalára, ahol még többet megtudhat a könnyűbeton panelekről!

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten