Magyar adófizetők pénzéből épült óvodát adtak át a székelyföldi Kommandón

Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár (k), Kocsis Béla polgármester (b) és Péter Arthur, a marosvásárhelyi Keresztelő Szent János plébánia plébánosa, a marosi és küküllői kerületek főesperese (j) átvágja a nemzeti színű szalagot a magyar állami támogatással épült óvoda avatásán a székelyföldi Kommandón 2022. augusztus 11-én.
Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár (k), Kocsis Béla polgármester (b) és Péter Arthur, a marosvásárhelyi Keresztelő Szent János plébánia plébánosa, a marosi és küküllői kerületek főesperese (j) átvágja a nemzeti színű szalagot a magyar állami támogatással épült óvoda avatásán a székelyföldi Kommandón 2022. augusztus 11-én. Fotó: MTI/Kátai Edit

Magyar állami támogatással épült óvodát adtak át csütörtökön Székelyföld egyik legkeletibb településén: Kommandón. A római katolikus egyház által 125 millió forintból felépített 340 négyzetméteres alapterületű épület két óvodai csoportnak ad otthont, de szabadidős központként is működik és nyári táborok szervezésére is alkalmas.

Az óvodaavatón mondott beszédében Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára arról magyarázott: a Budapesttől mintegy 800 kilométerre fekvő Kommandó egykor határvidék volt, „őrizte a hazát, a nemzetet és a gyönyörű hegyvidéket”. Úgy vélte, hogy az új létesítmény is a közösség őrző szerepét erősíti. Általa őrizhetik a gyermekek a nyelvet, a kultúrát és a keresztény hitet.

Az államtitkár – akinek kormánya tizenkét éve mást sem csinál, mint folyton „háborúzik”, harcol, ellenséget keres vagy kreál – immár a békesség megőrzését tekintette a kor legfontosabb parancsának! „Látjuk, mi történik a világban. Sokan hogyan próbálnak háborút szítani. Annak azonban mindig a pusztulás, a szomorúság és a szenvedés a következménye” – cinikuskodott Soltész.

A kommandóiak nevében Kocsis Béla polgármester mondott köszönetet a magyar kormánynak (véletlenül sem a magyar adófizetőknek) a létesítményért.

Kapcsolódó hírek