Belföld

Ismét megszólalt Magyar Péter: a nemzetbiztonsági bizottság elnökével egyeztetett

Baleset

Mi történt? Holttestet találtak túrázók a Börzsönyben

Baleset

Káosz, tömegbaleset az M7-esen Velencénél, több tucat jármű érintett

Magyar adófizetők pénzéből épült óvodát adtak át a székelyföldi Kommandón

RövidenRöviden
Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár (k), Kocsis Béla polgármester (b) és Péter Arthur, a marosvásárhelyi Keresztelő Szent János plébánia plébánosa, a marosi és küküllői kerületek főesperese (j) átvágja a nemzeti színű szalagot a magyar állami támogatással épült óvoda avatásán a székelyföldi Kommandón 2022. augusztus 11-én.
Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár (k), Kocsis Béla polgármester (b) és Péter Arthur, a marosvásárhelyi Keresztelő Szent János plébánia plébánosa, a marosi és küküllői kerületek főesperese (j) átvágja a nemzeti színű szalagot a magyar állami támogatással épült óvoda avatásán a székelyföldi Kommandón 2022. augusztus 11-én. Fotó: MTI/Kátai Edit

Magyar állami támogatással épült óvodát adtak át csütörtökön Székelyföld egyik legkeletibb településén: Kommandón. A római katolikus egyház által 125 millió forintból felépített 340 négyzetméteres alapterületű épület két óvodai csoportnak ad otthont, de szabadidős központként is működik és nyári táborok szervezésére is alkalmas.

Az óvodaavatón mondott beszédében Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára arról magyarázott: a Budapesttől mintegy 800 kilométerre fekvő Kommandó egykor határvidék volt, „őrizte a hazát, a nemzetet és a gyönyörű hegyvidéket”. Úgy vélte, hogy az új létesítmény is a közösség őrző szerepét erősíti. Általa őrizhetik a gyermekek a nyelvet, a kultúrát és a keresztény hitet.

Az államtitkár – akinek kormánya tizenkét éve mást sem csinál, mint folyton „háborúzik”, harcol, ellenséget keres vagy kreál – immár a békesség megőrzését tekintette a kor legfontosabb parancsának! „Látjuk, mi történik a világban. Sokan hogyan próbálnak háborút szítani. Annak azonban mindig a pusztulás, a szomorúság és a szenvedés a következménye” – cinikuskodott Soltész.

A kommandóiak nevében Kocsis Béla polgármester mondott köszönetet a magyar kormánynak (véletlenül sem a magyar adófizetőknek) a létesítményért.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Soltész Miklós: humor, kedvesség, mosoly nélkül a keresztény ember nem keresztény

Nem állt fel a Fidesz-frakció Navalnij emlékére, mert Orbán szerint „sovinisztáknak nem jár tisztelet”

24.hu: fejenként egymillió forintot kér a veszprémi érsek az egyházmegye papjaitól

Kétmilliárd forintos támogatást ad a kormány a külhoni magyar szervezeteknek

Megválasztották a Fidesz új aláíró-bohócát, ezt mondta Sulyok Tamást első beszédében

Medve támadt vadászokra az erdélyi Beszterce-Naszód megyében