38 fokos forróság előzi meg a szombati hidegfrontot – mutatjuk az időjárás előrejelzést

A Nemzeti Sport napilapot olvassa egy félmeztelen, fején vizes törölközőt viselő férfi a kánikulában a margitszigeti zenélő szökőkút mellett 2017. augusztus 3-án.
A Nemzeti Sport napilapot olvassa egy félmeztelen, fején vizes törölközőt viselő férfi a kánikulában a margitszigeti zenélő szökőkút mellett 2017. augusztus 3-án. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A hét további részében fokozódik a felmelegedés, csütörtökön már mindenütt 30 fok feletti értékeket mutathatnak a hőmérők, az éjszakák is egyre nagyobb területen lesznek 20 foknál melegebbek – olvasható az Időkép friss előrejelzésében.

A meteorológusok úgy látják, hogy sem csütörtökön, sem pedig pénteken nem lesz eső, ami jó hír, ha éppen nyaralunk (rossz hír viszont a mezőgazdaság számára). Mindkét nap élénk lehet a déli szél, csütörtökön az ország középső részén kissé megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de túlnyomórészt napsütéses idő várható.

Péntekre már 33-37 fokot prognosztizálnak a szakemberek, szombaton viszont ennél is melegebb lehet:

a közeledő hidegfront előterében délen, délnyugaton a 38 fok is meglehet.

A lehűlés nyugaton kezdődik, arrafelé 30 fok alatti maximumok várhatók. A szél északira fordul, megerősödik, késő délelőttől az északi és nyugati tájakon a fronthoz kapcsolódó első záporok, zivatarok is kialakulhatnak.

Kapcsolódó hírek