Igazi ínyencség lett az idei Magyarország Tortája – mutatjuk!

A Huncut Szilva Herceg lett Magyarország Tortája 2022-ben.
A Huncut Szilva Herceg lett Magyarország Tortája 2022-ben. Fotó: cukraszat.net

Tizenhatodik alkalommal hirdette meg a Magyarország Tortája versenyt a Magyar Cukrász Ipartestület az augusztus 20-i államalapítás ünnepéhez kapcsolódóan, melyet idén Karikó Orsolya nyert a

Huncut Szilva Herceg nevű ínycsiklandó kreálmányával.

A cukraszat.net-en olvasható tájékoztatás szerint a nagykőrösi cukrász alkotásának alapja „egy lisztmentes, mogyorós dacquoise felvert karamellizált csokoládés fahéj ropogóssal, melyet lágyan rétegez egy üde, könnyed és zamatos, pikánsan fűszerezett szilvás csokoládé mousse, megbolondítva az egri borvidék kiváló családi pincészete által megalkotott classic vörösbor hangulatával, valamint a szintén vörösboros erdei áfonya-szilva zselé, így kényeztetve érzékeinket. A torta koronája a frissen szedett szilva ízét idéző gyümölcsös áthúzó”.

Karikó Orsolya átveszi a Magyarország Tortája 2022 pályázat elismerését.

Karikó Orsolya átveszi a Magyarország Tortája 2022 pályázat elismerését.Fotó: cukraszat.net

Cukormentes kategóriában is győztest hirdettek. Idén a szegedi Virág Cukrászda és Kávéház cukrászmestere, Gyuris László „Nagyi kedvence” elnevezésű tortájának járt a cím.

Az ország tortáját/tortáit árusító cukrászdák listája augusztus 16-tól lesz elérhető a cukraszat.net oldalon, a lista várhatóan augusztus 19-ig napról napra bővülni fog. A torták receptjeit az év végén hozzák nyilvánosságra, addig csak az ipartestület tagjai készíthetik azokat.

Kapcsolódó hírek