Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Zivatarveszély miatt is másodfokú riasztásokat adtak ki

Zivatarveszély miatt több járásra is – egyelőre a délkeleti térségben – másodfokú riasztásokat adott ki szombat délben az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken a következő órákban olyan heves zivatarok alakulhatnak ki, amelyeket viharos szél, jégeső, intenzív esőzés kísérhet. Eközben egyes északi területeken továbbra is érvényben vannak a felhőszakadás miatt kiadott másodfokú riasztások.

riasztas

Szombaton zivatarveszély miatt Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében adhatnak ki további másodfokú riasztásokat. Míg Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében a felhőszakadás veszély miatt adhatnak ki másodfokú riasztásokat.

Délutántól a front közvetlen előterében több helyen is hevesebb zivatarok kialakulása várható, amelyek rendszerbe is szerveződhetnek. A heves zivatarok súlypontja várhatóan eleinte inkább a középső tájakra, a Duna-Tisza közére esik, majd késő délutánra, estére inkább az Alföld keleti felére és északkeletre helyeződik át. A zivatarokhoz 60-80 fölötti, néhol akár 90-100 kilométer/órát meghaladó viharos szélrohamok, felhőszakadás (helyenként rövid idő alatt akár 50 milliméternyi csapadék) és jégeső társulhat. A heves zivatarokból álló rendszer az éjféli órákban kelet, északkelet felé elhagyja az országot.

Vasárnap napközben főként az északi és a keleti megyékben – legnagyobb számban várhatóan Borsodban és Szabolcsban – várhatók zivatarok, és jelentős mennyiségű csapadék is hullhat – közölték.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt