Belföld

Az iskolázatlanok és az idősek tartják hatalomban a Fideszt

Bűnügy

Vízbe akartak fojtani egy rendőrt Oroszlányban

Belföld

Heteken belül brutális energiaár-robbanás és áramhiány jöhet Magyarországon

Zivatarveszély miatt is másodfokú riasztásokat adtak ki

Zivatarveszély miatt több járásra is – egyelőre a délkeleti térségben – másodfokú riasztásokat adott ki szombat délben az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken a következő órákban olyan heves zivatarok alakulhatnak ki, amelyeket viharos szél, jégeső, intenzív esőzés kísérhet. Eközben egyes északi területeken továbbra is érvényben vannak a felhőszakadás miatt kiadott másodfokú riasztások.

riasztas

Szombaton zivatarveszély miatt Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében adhatnak ki további másodfokú riasztásokat. Míg Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében a felhőszakadás veszély miatt adhatnak ki másodfokú riasztásokat.

Délutántól a front közvetlen előterében több helyen is hevesebb zivatarok kialakulása várható, amelyek rendszerbe is szerveződhetnek. A heves zivatarok súlypontja várhatóan eleinte inkább a középső tájakra, a Duna-Tisza közére esik, majd késő délutánra, estére inkább az Alföld keleti felére és északkeletre helyeződik át. A zivatarokhoz 60-80 fölötti, néhol akár 90-100 kilométer/órát meghaladó viharos szélrohamok, felhőszakadás (helyenként rövid idő alatt akár 50 milliméternyi csapadék) és jégeső társulhat. A heves zivatarokból álló rendszer az éjféli órákban kelet, északkelet felé elhagyja az országot.

Vasárnap napközben főként az északi és a keleti megyékben – legnagyobb számban várhatóan Borsodban és Szabolcsban – várhatók zivatarok, és jelentős mennyiségű csapadék is hullhat – közölték.

Ez is érdekelhet:
Itt a bejelentés: már nem mindenki tankolhat 480 forintos hatósági áron

Kapcsolódó hírek

Drogot is árultak a szegedi dj-k, lekapcsolták őket

Egy héten belül már a második postás halt meg munka közben

Viharos széllel, jégesővel érkezik a hidegfront

Itt szakadhat le ma az ég: 7 megyére adtak ki másodfokú figyelmeztetést – térkép

Hidegfront érkezik, már látszik, mikor enyhülhet a hőség

Három megyére a legmagasabb fokozatú riasztást adta ki a HungaroMet

Itt szakadhat le ma az ég, amellett, hogy megdöglünk a melegtől

Jó hírt közöltek a meteorológusok, a jövő héten fellélegezhetünk

Már látszik a hétvége időjárása