Baleset

Most érkezett! Megtalálták a verőcei hajóbaleset 19 éves áldozatának holttestét

Baleset

Nagy baleset a Liszt Ferenc-repülőtérre vezető úton, teljes útlezárás

Baleset

Megtalálták a verőcei tragédia negyedik áldozatát

Top 50-es magyar bűnözőt fogtak el Németországban

Elfogtak egy évek óta körözött, a rendőrségi top 50-es listán is szereplő férfit Németországban – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hétfőn.

A 23 éves férfi ellen az első körözést 2020 márciusában adták ki, de ezt még tizenkettő követte.

A bűnlajstromán van jármű önkényes elvétele, garázdaság, lopás, kábítószer birtoklása és kábítószer-kereskedelem, de még fegyveres rablás is – írták a közleményben.

A férfi neve Magyarországon végrehajtott fegyveres trafikrablások lehetséges elkövetőjeként vetődött fel. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ezt követően adta ki ellene a magyarországi elfogatóparancsot, míg a Kecskeméti Járásbíróság a nemzetközit – tették hozzá.

A nyomozók az ENFAST-on (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) felvették a kapcsolatot a német társszervekkel, miután több olyan információ is arra mutatott, hogy a keresett férfi Németország észak-nyugati részén tartózkodhat.

Mivel tartani lehetett attól, hogy a férfi éles lőfegyverrel rendelkezik, a német társszerv speciális szakegysége végezte az elfogást Coesfeldben július 20-án délelőtt.

A szökevény megpróbált elmenekülni, de a rendőrök elfogták, a kiadatásáról a későbbiekben dönt a német bíróság – áll a rendőrségi közleményben.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!