Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

„Jobbágyfelkelés” lesz ma este Budapesten, a Margit híd pesti hídfőjénél

A Margit hidat korábban lezáró tüntetők a rendőri intézkedés után a gyalogjárdán, a pesti hídfőnél 2022. július 18-án. A demonstrálók a kisadózó vállalkozók megszorítása és a rezsiköltségek drágítása ellen tüntettek.
A Margit hidat korábban lezáró tüntetők a rendőri intézkedés után a gyalogjárdán, a pesti hídfőnél 2022. július 18-án. A demonstrálók a kisadózó vállalkozók megszorítása és a rezsiköltségek drágítása ellen tüntettek. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Palkoviccsal nem jutottunk sehova, úgyhogy ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, ők terelték a témát, mi tereljük a forgalmat”

– olvasható annak a tüntetésnek a felhívásánál, melyet a Futárok a KATA-ért szervezet hirdetett meg hétfő este 7 órára, Budapestre, a Margit híd pesti hídfőjéhez.

Azt írják, „ezúttal elhozzuk azon károsultak történetét is, akik bármilyen indokból nem tudtak eljönni az előző tüntetésünkre”.

A Jobbágyfelkelés cím bizonyára arra a múltba révedő, köldöknéző elmebajra utal, miszerint a parlament fideszes többsége nemrég megszavazta, hogy mostantól főispánoknak kell nevezni a kormánymegbízottakat, és visszatérnek a vármegyék is.

Azt nem tudni, hogy a vezetésoktatók ezúttal is távolmaradnak-e, és majd remek érzékkel egy más időpontban, elkülönülve „tüntetnek”, ahogy egyelőre a Kutyapárt zenés-táncos grillvacsorájának menüsoráról sincs hír, nem beszélve az április 3. óta gyakorlatilag felszívódott, közéleti szerepet nem vállaló ellenzéki pártokról.